Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Totul despre blefaroplastia superioară şi inferioară. Când putem face această intervenţie

Totul despre blefaroplastia superioară şi inferioară. Când putem face această intervenţie

Medicul estetician Nico Ferariu a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de sănătate, despre liftingul pleoapelor, o interventie chirurgicala care ne întinerește, dar care ne face și să vedem mai bine.

Totul despre blefaroplastia superioară şi inferioară. Când putem face această intervenţie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2023   •   11:58

"Apelăm la această intervenţie, în momentul în care se îngustează câmpul vizual. Atunci când pleoapa devine atât de grea și cade atât de mult încât apare o îngustare a câmpului vizual. Prin urmare, apar şi tulburări de vedere.

De exemplu, am avut pacienţi care spuneau că ajunseseră să-şi ţină pleoapele, astfel încât să se poată uita la televizor.

Multă lume se teme de această intervenţie, întrucât aceasta se realizează la nivelul ochilor, iar pielea este foarte subţire. Pleoapa are mai multe straturi anatomice şi în timpul blefaroplastiei se excizează numai pielea, numai tegumentul exterior al pleoapei, deci noi nu avem nicio legătură cu globul ocular.

Totodată, zona pleoapei se cicatrizează cel mai frumos și deși ne este frică de cicatrici la nivelul pleoapei, pleoapa este zona anatomică care cicatrizează excelent. După un an, cicatricea de blefaroplastie ar trebui să fie invizibilă.

Dacă vorbim de punguțele de sub ochi, atunci vorbim de blefaroplastie inferioară. Trebuie să menţionăm că există aşa numita blefaroplastie transconjunctivală, unde incizia se face pe interiorul pleoapei. Se poate redistribui grăsimea respectivă care creează acele punguţe.

Blefaroplastia este o intervenţie chirurgicală. Pentru blefaroplastie superioară avem nevoie de anestezic local. În ceea ce priveşte blefaroplastia inferioară, aici este nevoie de anestezie generală, pentru că este mai dureroasă și este mai greu de tolerat.

Această intervenţie se poate face şi la 30 de ani, însă este important ca înainte să stabilim o vizită la medic, astfel încât acesta să ne ofere această indicaţie.

Ca orice intervenție chirurgicală din chirurgia estetică se poate repeta de mai multe ori în viață această intervenţie. Rezultatul blefaroplastiei este garantat pentru 10-15 ani.", a spus medicul estetician Nico Ferariu în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Totuşi, blefaroplastia nu va vindeca cercurile întunecate de sub ochi sau ridurile faciale. Adesea, operația de lifting facial se poate face împreună cu alte proceduri de rejuvenare facială. Candidatul pentru liftingul de pleoape este o persoana sănătoasa, nefumătoare care are o așteptare realistă despre ceea ce îţi dorește.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close