Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cum ne menținem sănătatea articulațiilor noastre. Cât contează alimentația și suplimentele

Cum ne menținem sănătatea articulațiilor noastre. Cât contează alimentația și suplimentele

Astăzi aflam cum sunt afectate articulațiile în timp, cât contează alimentația în sănătatea articulațiilor, dar și de ce este extrem de important colagenul intr-o astfel de situație.

Cum ne menținem sănătatea articulațiilor noastre. Cât contează alimentația și suplimentele
de Andreea Cigolea    |    26 Mar 2022   •   12:37

Conf. dr. Olivia Timnea, medic primar medicină sportivă, ne spune la Sfat de Sănătate ce ar fi ideal să mâncăm pentru sănătatea articulațiilor noastre, dar și cât contează suplimentele alimentare.

Timpul și vârsta acționează asupra articulațiilor noastre. Ele au un mecanism foarte bine pus la punct, iar atunci când nu se mai găsesc toate acele elemente necesare mișcării, totul se revarsă asupra posibilității de mișcare, apare durerea în timp, o scădere a posibilității de deplasare.

Deci din punct de vedere a calității vieții avem probleme destul de mari.

Prevenția degradării articulațiilor

Din păcate există foarte multe elemente importante în articulații. Colagenul o proteină foarte importantă nu numai la nivel articular ci și nivelul întregului organism, este necesar să fie prezent.

Deci alimentele care conțin cantități mari de colagen, alimente care conțin cantități mari de vitamina C, un antioxidant important, care participă la producerea colagenului.

Cuprul iarăși este important. Suplimentele este bine să le folosim de la o vârstă timpurie, undeva la 25-30 de ani și se pot lua pe termen lung, sunt suplimente, nu medicamente.

Sunt recomandate celor care fac sport, persoanelor sedentare, iar pentru început este bine să le luăm 2 luni consecutiv, după care se modifică în funcție de patologia fiecărei persoane.

Mișcarea este cel mai ieftin tratament și eu o recomand. Trebuie să ne găsim timp pentru mișcare, mersul pe jos este o variantă bună de mișcare

×
Subiecte în articol: articulaţii Sfat de sănătate
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close