Antena 3 Emisiuni Sfat de sănătate Cum putem avea o microbiotă sănătoasă. Dr. Luiza Pîrvu: ”Dezechilibrul florei intestinale predispune la boli, chiar la diabet”

Cum putem avea o microbiotă sănătoasă. Dr. Luiza Pîrvu: ”Dezechilibrul florei intestinale predispune la boli, chiar la diabet”

de Mia Lungu    |    Andreea Cigolea    |    03 Iun 2021   •   10:20
Cum putem avea o microbiotă sănătoasă. Dr. Luiza Pîrvu: ”Dezechilibrul florei intestinale predispune la boli, chiar la diabet”

Expertul în boli metabolice și nutriție, Luiza Pîrvu, a explicat joi, la Antena 3, cum putem avea o microbiotă sănătoasă și cât contează de fapt alimentația. Ce o îmbolnăvește de fapt și ce ne ajută să o reechilibrăm.

Mulți știm că flora intestinală este foarte importantă pentru organism, însă puțini știm și de ce. 

"Microbiota este un ansamblu de organisme, bacterii, virusuri, eucariote, care locuiesc într-un anumit habitat. Avem microbiota intestinală, microbiota pielii, entități diferite, cu funcții diferite.

Dezechilibrul acestui ansamblu predispune la apariția multor boli, foarte frecvent întâlnite. Diabet, obezitate.

Microbiota este influențată de alimentație dar și de alți factori externi.

Pozitiv o influențează stilul de viață: o dietă echilibrată, consumul de probiotice.

Factori care influențează negativ microbiota: stresul, alimentația dezechilibrată, diete vegetariene, anumite suplimente, cum ar fi laxativele, sau anumite medicamente (antibiotice, antiinflamatoarele sau inhibitoarele de pompă de proton)"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close