Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De ce au murit "cu zile" mulți români din cauza COVID. Dr. Coriu: "România se află într-o situație dramatică, într-un dezastru național"

De ce au murit "cu zile" mulți români din cauza COVID. Dr. Coriu: "România se află într-o situație dramatică, într-un dezastru național"

Suntem pe primul loc în Europa la număr de decese din cauza COVID pentru că românii nu se vaccinează. Președintele Colegiului Medicilor, medicul Daniel Coriu, ne spune ce putem face în cazul dezinformării cu privire la vaccinare, dar și ce pățesc medicii care oferă informații false despre vaccinare.

De ce au murit "cu zile" mulți români din cauza COVID. Dr. Coriu: "România se află într-o situație dramatică, într-un dezastru național"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    20 Oct 2021   •   10:36

Mulţi români au murit "cu zile", cum se spune în popor, infectaţi cu coronavirus. Cauza nu este virusul în sine, ci faptul că aceste persoane nu erau vaccinate, deşi serul este acum la îndemâna oricui şi gratuit, spune preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Daniel Coriu.

"Avem aproximativ 1.800 de paturi de terapie intensivă ocupate, iar limita inferioară este de 4.000 de paturi. Cel mai dramatic este numărul mare de decese evitabile.

Oamenii nu trebuiau să moară. Au murit cu zilele, cum se spune în popor. Au murit pentru că nu s-au vaccinat. Marea majoritate a persoanelor care au murit nu erau vaccinate. 

Peste 92% dintre pacienții care au murit erau nevaccinați. Simplul act al vaccinării nu îi aducea în această situație. Am ajuns în această situație din lipsa de încredere. Atât în mesajul medicilor, cât și al autorităților și cu mare tristețe trebuie să recunosc că la această situație au contribuit și medicii", a declarat dr. Daniel Coriu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

La decizia acestor oameni de a nu se vaccina au contribuit şi teoriile conspiraţiei, iar medicii care au contribuit la asta vor fi traşi la răspundere, a mai atras atenţia şeful CMR.

"Cu certitudine și dezinformarea a contribuit la acest fenomen, dar trebuie să facem o radiografie a zilei. România se află într-o situație dramatică, suntem într-un dezastru național", a mai spus medicul Daniel Coriu.

De ce mor de COVID oameni care s-au vaccinat. Colegiul Medicilor: "E nevoie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirea virusului"

O întrebare care stă pe buzele tuturor în prezent, când România înregistreză recorduri negative şi la numărul de infectări, dar şi la numărul de morţi de COVID, este de ce mai mor oamenii care s-au vaccinat.

"În general, aceste decese la Terapie intensivă se întâmplă la persoane nevaccinate. Nu este vorba de pacienţi care sunt vaccinaţi şi nu au alte boli, să fie sănătoşi.

Aceşti oameni sunt din cei cu comorbidităţi, boli asociate şi care nu au dezvoltat nici anticorpi", a explicat președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close