Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De ce apar durerile de spate, genunchi şi glezne. Dr. Botezatu: "Copiii trebuie să fie lăsaţi să meargă desculţi"

De ce apar durerile de spate, genunchi şi glezne. Dr. Botezatu: "Copiii trebuie să fie lăsaţi să meargă desculţi"

Din ce în ce mai multe persoane suferă de dureri de spate. Ortopedul Iozefina Botezatu ne spune care sunt poziţiile greşite pe care le adoptăm zilnic şi care duc la aceste dureri, dar şi care sunt cauzele durerilor de glezne sau de genunchi.

De ce apar durerile de spate, genunchi şi glezne. Dr. Botezatu: "Copiii trebuie să fie lăsaţi să meargă desculţi"
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2022   •   10:12

"Mulţi dintre noi, cel puţin în această perioadă, am stat mai mult la calculator. Situaţiile cele mai frecvente în care apar durerile de coloană sunt aceste poziţii anormale.

Sindromul postural, deci durerile de postură ale coloanei, apar din cauza poziţiilor nefiziologice. Sunt frecvente la copii, întrucât aceştia stau la calculator şi poartă şi acel ghiozdan greu. Mai mult decât atât, aceştia nici nu fac gimnastică.

Ca să nu avem dureri de spate înseamnă să avem o postură bună la birou, în faţa calculatorului, dar înseamnă şi să facem gimnastică. Să ne lucrăm musculatura spatelui, care susţine, de fapt, coloana vertebrală", a spus Iozefina Botezatu, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Hernia de disc se operează în cazuri excepţionale

"Amorţelile la nivelul degetelor sau la nivelul picioarelor apare în cadrul herniilor de disc, care nu se operează întotdeauna pentru că lumea se sperie. Pacienţii când aud că au hernie de disc se sperie. 

În primul rând, trebuie făcută gimnastică medicală. Trebuie de evitat statul în picioare, de evitat statul într-o poziţie incorectă. De evitat purtarea unor greutăţi.

Amorţelile sunt pe traiectul nervului. Tratamentul, cel puţin la început, este kinetoterapia. 

De ce amorţesc degetele când stăm des cu telefonul în mână

Este un nerv numit nervul cubital, care dacă este presat sau supus unei presiuni constante poate da amorţeli pe partea cubitală, pe ultimele două degete de la mână. Soluţia este să ne schimbăm poziţia sau lăsăm telefonul.

De la ce apar durerile de genunchi/glezne

Dacă purtăm o încălţăminte neadecvată, dacă mergem mult pe jos pe un teren accidentat, dacă nu avem musculatura pregătită pentru un astfel de efort, pot apărea dureri la nivelul genunchilor sau gleznelor. 

Pentru femeile care poartă tocuri înalte sau balerini, talpa ortopedică este recomandată. Mersul desculs prin iarbă este recomandat, la fel şi la mare, pe nisip, însă este mai indicat copiilor.

Copiii trebuie lăsaţi să meargă descurţi, pentru că aşa îşi formează bolta plantară. Mai ales în primul an de viaţă. Pentru un adult este doar o plăcere", a mai spus ortopedul Iozefina Botezatu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close