Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Importanţa calităţii apei pe care o consumaţi zilnic. Dr. Niţă: "Pot apărea tumori"

Importanţa calităţii apei pe care o consumaţi zilnic. Dr. Niţă: "Pot apărea tumori"

Cât de important este consumul de apă, dar şi cât de importantă este calitatea apei pe care o bem, aflăm de la urologul Gheorghe Niţă. Totodată, aflăm şi de ce apa minerală nu este recomandată.

Importanţa calităţii apei pe care o consumaţi zilnic. Dr. Niţă: "Pot apărea tumori"
Sursa foto: Unsplash.com | Engin Akyurt
de Andreea Cigolea    |    16 Feb 2022   •   11:27

Colica renală este determinată de migrarea unui calcul ce blochează rinichiul. Este o durere care aduce imediat pacientul la medic", a spus medicul Gheorghe Niţă, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Durerea care ne duce imediat la medic

Durerea este o durere lombară sau laterală. Durere care nu are legătură cu mişcare. Pacientul caută o poziţie pentru calmarea durerii, dar nu o găseşte. Este un pacient agitat, pe care îl vezi de la uşă că are o problemă renală, nu o durere lombară. 

Sunt dureri care se calmează într-o anumită poziţie. Pacientul îşi ia o poziţie antalgică. Urinarea cu sânge este alt semn al unei afecţiuni renale.

Cât de important este pentru rinichi consumul de apă

Apa este foarte importantă. Consumul adecvat de lichide este foarte important pentru buna noastră sănătate. Rinichiul este un organ care scoate toxinele din organism.

Urina conţine foarte multe substanţe toxice pentru organism. Pentru buna funcţionare a rinichiului ne trebuie un aport suficient de lichide, unde să fie diluate aceste toxine. 

Cât de importantă este calitatea apei pe care o bem

Calitatea apei contează şi ea, pentru că multe dintre substanţele toxice existente în apă pot afecta diverse organe, de la aparatul digestiv, până la cel urinar . Este cunoscut faptul că tumorile vezicale sunt favorizate de fumat sau de consumul unei ape care este infectată sau care are nitriţi. 

În general, este recomandată apa plată. Apa minerală nu dăunează, dar nu este recomandată pacienţilor care au un istoric litiazic. Nu este recomandată  nici să fie consumată în mod curent. 

Sunt perioade din an, de exemplu, vara atunci când transpirăm mai mult, atunci este recomandat să mai bem apă minerală. 

În farmacii există nişte teste prin care poţi analiza prezenţa sângelui în urină, a leucocitelor. Aceste teste se pot face acasă", a mai spus medicul. 

×
Parteneri
S-a decis! Mașinile care nu vor mai putea fi vândute după 2035 în UE
x close