Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate În ce condiții ochelarii sunt o urgență medicală. Cum scăpăm de ei în câteva secunde | Dr. Filip: "Recuperarea se face şi în 72 ore"

În ce condiții ochelarii sunt o urgență medicală. Cum scăpăm de ei în câteva secunde | Dr. Filip: "Recuperarea se face şi în 72 ore"

Astăzi aflam împreună cum putem scapa de ochelari în caz ca ne dorim. Oftalmologul Andrei Filip ne explica in ce fel putem avea o vedere perfecta în doar câteva secunde.

În ce condiții ochelarii sunt o urgență medicală. Cum scăpăm de ei în câteva secunde | Dr. Filip: "Recuperarea se face şi în 72 ore"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    06 Sep 2022   •   12:46

"Trebuie să ştim că tehnologia evoluează spectaculos. În anul 2014, am adus o tehnologie ultra-modernă. Este vorba despre un laser cu femtosecunde, care permite să se realizeze operaţii inovatoare.

În realizarea unei intervenţii nu trebuie să ne grăbim, însă în acest caz totul este diferit. Pacientul căruia i se face o astfel de procedură, trebuie să stea nemişcat un număr de secunde. Laserul îl ajută în acest sens şi îi ţine ochiul nemişcat.", a spus medicul Andrei Filip, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Putem scăpa de ochelari în câteva secunde cu ajutorul laserului

Este o intervenţie foarte confortabilă. Dacă laserul smile, cu tehnologia existentă durează 25 de secunde per ochi, care pare puţin, tehnologia nouă ne ajută să facem smile în 9 secunde. Prin urmare, confortul pacientului creşte spectaculos.

Dacă pacientul este liniştit, tehnica se desfăşoară rapid şi în confort deplin. Şansele de apariţie ale unor eventuale complicaţii se reduce semnificativ.

Tehnicile care ne scapă de ochelari

"Chirurgia refractivă cu laser se face de peste 30 de ani. Spre exemplu, mie imi place să merg la mare. Pentru un om, faptul că poartă ochelari poate să fie ceva neplăcut.

Poate pentru altă persoană, purtatul ochelarilor îi poate limita libertatea pe care şi-o doreşte. Spre exemplu, poate vrea să facă diving și are dioptrie de -7. Cred că e un pic mai complicat să-şi găsească vizorul cu ajutorul căruia să se descurce la scufundări.

Recuperarea după operaţia la ochi cu laser

Cu ajutorul tehnicii smile de 9 secunde, după 72 de ore se poate duce la diving fără ochelari. Prin urmare, recuperarea este spectaculos de rapidă.

Din punct de vedere medical, această operaţie este rar o necesitate. În general, optează pentru această operaţie cei care au anumite meserii care sunt îngreunate de purtatul ochelarilor. 

Din punct de vedere medical, sunt oameni care au anizometropie. Anizometropie înseamnă diferență mare de dioptrii între cei doi ochi.

Dacă ai diferenţe mai mari de două dioptrii între cei doi ochi, nu prea poţi să porţi ochelari de vedere. Poţi purta lentile, dar nu şi ochelari. În această situaţie, operaţia poate fi o necesitate.

Pacienţilor le este teamă de operaţie. Este o experienţă, care le schimbă viaţa în câteva secunde. Nici nu poate fi numită o operaţie.

În mod normal, ne plănuim totul pentru a putea face această operaţie o singură dată. De exemplu, dacă un pacient este operat la 22 de ani de miopie , iar la 40 are nevoie de ochelari de citit, fapt care se întâmplă şi dacă nu este operat, deci nu operaţie schimbă acest aspect.", a mai spus oftalmologul.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andrei Filip dioptrie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close