Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Pericolul laptelui în exces la adulți. Dr. Carniciu: "Consumați lactate de maximum trei ori pe săptămână"

Pericolul laptelui în exces la adulți. Dr. Carniciu: "Consumați lactate de maximum trei ori pe săptămână"

Astăzi vedem când devin dăunătoare lactatele pentru organismul unui adult. E important să știm că laptele în exces nu ne face deloc bine după vârsta de şase ani. Expertul în boli metabolice și nutriție dr. Simona Carniciu ne spune cu ce putem înlocui laptele, dar și de ce nu este recomandat să bem cafea cu lapte în fiecare zi.

Pericolul laptelui în exces la adulți. Dr. Carniciu: "Consumați lactate de maximum trei ori pe săptămână"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    14 Oct 2021   •   13:34

Dacă laptele la copii este chiar recomandat, nu acelaşi lucru se poate spune despre consumul lui în cazul adulţilor, atrag atenţia medicii. 

Laptele în exces, dăunător pentru adulţi

"La adulţi, această chestiune este controversată. Unii adulţi beau lapte chiar de plăcere, ca gust, fără să conştientizeze că laptele, după o anumită vârstă, 6-7 ani, nu se mai digeră ca la copii, din cauza unei enzime care la ei nu mai există.

Şi, atunci, din lapte vom "beneficia" de calorii, colesterol", a explicat medicul Simona Carniciu, joi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

"A doua problemă este că noi ca naţie, suntem învăţaţi să consumăm multă lactate şi, atunci, ne putem trezi cu un exces şi caloric, dar şi de grăsimi.

Dr. Carniciu: Românii consumă multe lactate, lucru greşit

Nu spune nimeni că produsele lactate nu sunt sănătoase, dacă sunt consumate cu precauţie, cu moderaţie. Ideal ar fi să mâncăm lactate o singură dată pe zi şi, dacă se poate, de 3-4 ori pe săptămână, nu mai mult", a precizat medicul nutriţionist.

Ca regulă, dr. Carniciu spune că niciodată nu este bine să asociem lactatele cu ouă sau alte tipuri de carne.

În plus, nu este indicat, ca adulţi, să consumăm lactate zilnic: adică, în niciun caz, cereale cu lapte în fiecare dimineaţă.

Medic: "Laptele la cafea îngreunează digestia"

Nici laptele adăugat în cafea nu este recomandat din punct de vedere medical, chiar dacă nu ste lapte condendat, cum se foloseşte adesea.

"Laptele la cafea îngreunează digestia", spune dr. Simona Carniciu.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate simona carniciu lapte
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close