Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De ce Valentine's Day poate ruina o relaţie. Mare atenţie la ce cadouri dăruiţi partenerului

De ce Valentine's Day poate ruina o relaţie. Mare atenţie la ce cadouri dăruiţi partenerului

Astăzi vorbim despre iubire. Psihoterapeutul Gabriela Minescu ne spune ce cadouri să le cumpărăm celor dragi, dar şi dacă le putem arăta iubirea cu ajutorul unui cadou.

De ce Valentine's Day poate ruina o relaţie. Mare atenţie la ce cadouri dăruiţi partenerului
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    14 Feb 2022   •   11:42

"Bineînţeles că nu este vorba doar despre o zi. Iubirea trebuie arătată tot anul şi ar trebui să fim prezenţi zi de zi lângă cei dragi. Din păcate, această sărbătoare a instituit această zi a iubirii cum trebuie în spate.

De când suntem mici, noi creştem aşa: cu imaginea familiei perfecte, a relaţiei perfecte sau a partenerului perfect. În acest caz, vorbim şi despre cadoul perfect.

Se face o mare presiune de a demonstra că fix în această zi noi suntem alături de cei dragi şi le îndeplinim dorinţele şi nevoile", a spus psihoterapeutul Gabriela Minescu, luni, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Cum le putem arăta partenerilor iubirea noastră

"Nu este o dovadă care să vină din suflet. Poate eu am nevoie să stau cu partenerul de Valentin's Day pe o canapea, să ne ţinem în braţe şi să uităm de toate aceste flori, dulciuri şi aşa mai departe. Este vorba şi despre toată această aşteptare care este de ambele părţi. Cel care îşi aşteaptă darul şi cel care este gata să-l ofere. 

Presiunea cadourilor de Valentine's Day duce la despărţire

Sunt foarte multe cazuri de despărţire în această perioadă, tocmai din cauza acestei presiuni. Bărbaţii nu se simt la nivelul aşteptărilor partenerei. Se gândesc cum să o mai mulţumească.

Ar trebui să ne cunoaştem mai bine. Putem să ne dăm seama ce anume l-ar bucura. Îmbrăţişările, cuvintele politicoase, admiraţia, declaraţiile, ar trebui să fie acolo zi de zi. Dacă ne referim strict despre această zi, până la urmă avem un an întreg să tot discutăm despre nevoie noastră şi să ştim ce gest mic sau mare l-ar putea face fericit. 

Gesturile care cumpără partenerul într-o relaţie

Este de luat în considerare şi poziţia partenerului. Accept sau nu un astfel de gest. Mă mint că este o relaţie împlinită pentru mine sau mă las cumpărată şi închid ochii? Până la urmă este vorba despre percepţie. 

Poate că şi pentru mine este un beneficiu că nu mă bagă în seamă. Probabil că voi accepta sau voi trăi momentul cu frustrare",  a mai spus psihoterapeutul Gabriela Minescu.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close