Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Rutina perfectă pentru un ten de invidiat în sezonul rece: ”Dacă facem asta, putem evita problemele cu tenul”

Rutina perfectă pentru un ten de invidiat în sezonul rece: ”Dacă facem asta, putem evita problemele cu tenul”

Prof. dr. dermatologie, Gabriel Serrano, ne spune ce tehnologii noi au apărut pe piață, astfel încât să nu ne mai îngrijorăm pentru petele pigmentare sau pentru ridurile cauzate de vârstă.

Rutina perfectă pentru un ten de invidiat în sezonul rece: ”Dacă facem asta, putem evita problemele cu tenul”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Cigolea    |    04 Noi 2022   •   10:51

”Toată lumea vrea să aibă pielea frumoasă și tânără. Dar este toamnă, iar ceea ce se întâmplă cu florile și copacii, se întâmplă și cu pielea.

Ceea ce trebuie să facem este să păstrăm tenul foarte bine hidratat. Încercați să aplicați în fiecare zi creme hidratante și de calitate, mai ales din cele care conțin și acid hialuronic și glicerină.

Beneficiile vitaminei C asupra tenului

Vitamina C este foarte importantă pentru pielea noastră, pentru că are un efect antioxidant și protejează pielea de soare și, de asemenea, crește sinteza de colagen, așa încât, dacă folosim așa ceva, tenul nostru va străluci frumos.

În același timp, suntem mai protejați în fața factorilor de mediu și a razelor soarelui. 

Beneficiile retinolului asupra pielii

Trebuie să știți care sunt diferitele tipuri de retinol de pe piață, pentru că sunt variante încapsulate în bule lipidice și retinol care nu este încapsulat.

Așa cum știți, retinolul este foarte sensibil la oxigen, poate oxida foarte ușor și este foarte sensibil și la soare, deci poate fi descompus de soare.

Cel mai bine este să alegeți un retinol încapsulat în bule lipidice, pentru că astfel puteți să îl folosiți seara și dimineața. 

Ce este nanotehnologia și la ce ajută în îngrijirea tenului

Nanotehnologia este știința lucrurilor mici. Credem că, odată ce încapsulăm într-o bulă lipidică orice fel de ingrediente, acestea vor fi protejate. 

Al doilea lucru este că e nevoie de o concentrație mai mică pentru ingredientul activ, pentru că, într-un nano-liposom sau într-o bulă lipidică, este mai bine să existe liposomi care sunt mici și, de asemenea, mai concentrați.

Ideea este că avem o barieră a pielii care ne protejează de agresiunile externe: bacterii, virusuri, dar și elemnte chimice care se așează pe pielea noastră și această barieră blochează intrarea acestor elemente chimice agresive.

De ce este importantă hidratarea în sănătatea tenului

Trebuie să mergeți la dermatolog pentru a afla ce tipuri de probleme și ce fel de pigmentare aveți. De cele mai multe ori aveți melasmă sau pete maronii. 

Melasma poate fi tratată la fel ca fotoîmbătrânirea. Adică nu există un tratament specific pentru acele pete, ci este un tratament ca și pentru riduri sau pentru tenul gras, pentru că melasma ține de spectrul îmbătrânirii pielii.

Asta înseamnă că tot ce folosim pentru tratarea îmbătrânirii pielii pentru riduri și pentru alte semne de îmbătrânire, vor funcționa și în cazul melasmei.

În primul rând, trebuie să folosim creme și loțiuni cu protecție solară, dar, în afară de asta, putem face un peeling chimic, putem apela la radiofrecvență.

Dacă ar trebui să aleg cel mai important lucru, aș spune că primul este o bună hidratare și o bună curățare a tenului, pentru că acestea sunt proceduri de bază.

Dacă doar curățăm bine tenul și îl hidratăm bine, putem evita multe dintre problemele cu tenul care apar, mai ales la cei cu tenul gras, care sunt predispuși la acnee. De asemenea, să folosiți produse pe bază de vitamina C și produse cu retinol”, a spus Prof. dr. dermatologie, Gabriel Serrano.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate piele
Parteneri
Florin Cîţu a rămas fără imunitate şi va fi anchetat de DNA
x close