Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Picnicul și căldura, combinația perfectă pentru toxiinfecțiile alimentare în minivacanţa de 1 Mai

Picnicul și căldura, combinația perfectă pentru toxiinfecțiile alimentare în minivacanţa de 1 Mai

Medicul Adrian Marinescu a explicat, în cadrul rubricii Sfat de sănătate, la ce trebuie să fim atenți în minivacanţa de 1 Mai, când vine vorba despre toxiinfecțiile alimentare.

de Andreea Cigolea    |    28 Apr 2023   •   10:57

"Discuția despre toxiinfecțiile alimentare va fi de acum și va dura tot sezonul cald. Trebuie să atenți unde mâncăm atunci când vine vorba despre restaurante, iar dacă facem picnic trebuie să avem în vedere modul în care transportăm și depozităm carnea, să nu stea ore bun în căldură. Dacă vom fi prudenți, riscul de a face toxiinfecție va fi mic", a declarat medicul Adrian Marinescu în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Ca și simptome, atunci când vine vorba despre toxiinfecțiile alimentare vom observa că ne confruntăm cu: greață, vărsături, scaune diareice, stare generală proastă.

"Dacă este o persoană în vârstă sau un copil mic există riscul să se deshidrateze în câteva ore. De regulă, dacă în 48 de ore lucrurile nu s-au rezolvat putem apela la medicul de familie, nu neapărat camera de gardă", a mai adăugat medicul.

Citește și: Pericolul mușcăturii de căpușă | Dr. Adrian Marinescu: "Să nu apelăm la leacurile băbești

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close