Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Dr. Vlad Ciurea, mesaj pentru corporatişti: „Opriţi când apare acest semn de la creier. E din cauza stresului de la serviciu"

Dr. Vlad Ciurea, mesaj pentru corporatişti: „Opriţi când apare acest semn de la creier. E din cauza stresului de la serviciu"

vlad ciurea agerpres
Dr. Vlad Ciurea, mesaj pentru corporatişti: „Opriţi când apare acest semn de la creier. E din cauza stresului de la serviciu"
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2024   •   06:00

Neurochirurgul Vlad Ciurea a transmis un sfat important corporatişilor, medicul explicând care sunt semnele creierului care pot anunţa o boală profesională.

Prof. dr. Vlad Ciurea trage acest semnal după ce spune că, în ultima perioadă, a avut mulţi pacienţi, mai ales corporatişti, care au acuzat vertij, mai exact ameţeli şi senzaţia de lipsă de echilibru.

Dacă problemele nu sunt investigate şi controlate de persoana respectivă, se poate ajunge la o boală profesională, atrage atenţia specialistul.

„Toţi mergem cam pe ultima sută de metri la medic. Trebuie să ne gândim și la medicina preventivă, că de-aia suntem o societate evoluată, ca atunci când apar unele semne să mergem la medic. 

Medicina preventivă, un pas către longevitate

Am avut de curând foarte multe persoane cu vertij (ameţeală - n.r.). Mulţi sunt corporatiști, stau ore întregi la calculator, sunt obosiţi şi când se ridică o dată simt ameţeală. Sau cei care stau cu capul în faţă şi gâtul aplecat.

Este boală profesională, este din cauza stresului pe care îl aveți la serviciu. Opriți! E bine să faceţi gimnastică, înot şi alte lucruri de genul acesta", a atras atenţia neurochirurgul Vlad Ciurea, luni, la emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

Problemele medicale trebuie investigate pentru a putea fi ţinute în frâu, dar şi pentru a reuşi în acest fel să prevenim apariţia altor boli.

Din păcate, românii nu stau foarte bine la capitolul longevitate, arată studiile, iar în Europa suntem pe penultimul loc în acest top. 

„Tot ceea ce este preventiv este un pas către longevitate, dar mai întâi sănătate și apoi longevitate. Cele două trebuie să meargă mână în mână ca să obții un rezultat.

Dacă aveți anumite probleme, există medici pentru toate specialități, mergeți din timp la doctor cu toate problemele suspecte pe care credeți că le aveți. 

Vorbiți, găsiți-vă un medic de proximitate cu care să puteți discuta în limba română, de la om la om și dacă vi se spune, luați toate măsurile preventive ca să nu apară boala respectivă şi să nu existe frică", a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Anxietatea blochează creierul

„În momentul în care ne este frică și avem anxietate, creierul nostru parcă se blochează. 

Anxietatea blochează tot. Unul din elementele grele ale creierului este această frică. 

Dacă intri în frică, panică toate procesele cerebrale se blochează. Trebuie să nu intrăm în această frică.

Până la urmă, de multe ori nu mergem la doctor de frică, dar de frica rezultatului pe care l-am putea afla.

În psihiatrie, de exemplu, de foarte multe ori se spune că e mai bine ca psihiatrul să nu aibă halat, pentru că acesta inhibă pacientul în gândire și în comportament. E bine să fii friendly, cât mai apropiat de el, îmbrăcat cât mai casual, să discuți cât mai apropiat de pacient.

În orice caz, contează enorm de mult vorba față de pacient, discuția, încrederea și curajul să-l privești continuu în ochi. Poți să-i dai exemple din apropiere și atunci i-ai câștigat încrederea, dacă vrei să obții rezultate. Şi răbdare multă", a încheiat prof. dr. Vlad Ciurea.

×
Citește mai multe din Sfat de sănătate
» Vezi toate știrile din Sfat de sănătate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close