Antena 3 CNN Actualitate Toader, după dezvăluirile Sinteza zilei legate de plagiatul lui Augustin Lazăr: Procurorul General trebuie să plece din funcție!

Toader, după dezvăluirile Sinteza zilei legate de plagiatul lui Augustin Lazăr: Procurorul General trebuie să plece din funcție!

Toader, după dezvăluirile Sinteza zilei legate de plagiatul lui Augustin Lazăr: Procurorul General trebuie să plece din funcție!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
01 Noi 2018   •   23:07

Mihai Gâdea a făcut, joi, la Sinteza Zilei, o dezvăluire de proporții: Proiectul de management al lui Augustin Lazăr conține fragmente ample copy-paste după cel al fostului Procuror General, Tiberiu Nițu.

Într-o intervenție la Antena 3, ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat că acest plagiat este un motiv suficient ca Augustin Lazăr să plece din funcție.

Citește și: Nucleara pentru Augustin Lazăr. Procurorul General a plagiat!

"Sigur că da, dar erau acele motive, de la cele de natură constituțională - în toate. Eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe. Uneori degeaba vorbești, degeaba scrii, dacă lumea se ține de soluție, dincolo de argumente", a precizat Tudorel Toader.

Ministrul justiției a suținut și că Augustin Lazăr s-a folosit de Parchetul General pentru a răsplăti cu funcții bine plătite oameni din sistem care au ajutat la ascensiunea sa profesională și la menținerea în funcția de Procuror General.

”La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru funcția de Procuror General, din comisia de interviu la Ministerul Justiției făcea parte și o distinsă doamnă procuror, consilier al ministrului justiției. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror - pe cine a luat domnul Lazăr consilier? Pe aceeași distinsă doamnă consilier de la Ministerul Justiției, adică un transfer de consiliere de la ministru la Procurorul General”, a mai spus Tudorel Toader.

El a adăugat că Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General.

"La un moment dat a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control", a precizat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a dezvăluit și că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr la Ministerul Justiţiei era incomplet.
 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close