Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Alexandru Rafila, despre relația cu Arafat: "Mă înţeleg cu el instituţional. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui"

Alexandru Rafila, despre relația cu Arafat: "Mă înţeleg cu el instituţional. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui"

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că încearcă să se înţeleagă bine cu Raed Arafat, şeful DSU, căruia i-a tăiat din atribuţii, explicând că Ministerul Sănătăţii are poziţia de responsabilitate.

Alexandru Rafila, despre relația cu Arafat: "Mă înţeleg cu el instituţional. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui"
Alexandru Rafila, despre relația cu Arafat: "Mă înţeleg cu el instituţional. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui"
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2021   •   22:23

Întrebat dacă se înţelege foarte bine cu medicul Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Rafila a replicat:

"Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în Hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar", a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Întrebat dacă informaţiile potrivit cărora Raed Arafat s-ar fi "întins" şi peste Ministerul Sănătăţii cu deciziile, din cauza unei slabe gestionări, reprezintă o speculaţie sau o răutate, Alexandru Rafila a răspuns:

"Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în care a fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi rezultatul s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi", a continuat prof. dr. Alexandru Rafila.

Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții: ”Chestiunea asta nu se poate!”

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție", a încheiat Rafila.

Alexandru Rafila vrea să reorganizeze Ministerul Sănătăţii: "Actuala organigramă e nefuncțională"

Ministrul Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, că are în plan reorganizarea ministerului, pentru că actuala organigramă este nefuncţională, iar sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie schimbat

"Sistemul prin care lucrează Raed Arafat trebuie să fie schimbat. Trebuie să revenim la profesionalizarea sănătăţii publice şi la profesionişti. 

Am intenţia să propun reorganizarea Ministerului Sănătăţii, pentru că actuala organigramă mi se pare insuficientă", a declarat medicul Alexandru Rafila.

Cât despre şeful DSU, Raed Arafat, ministrul propus al Sănătăţii a precizat că "sistemul de urgență şi-a făcut foarte bine treaba, Arafat e un bun profesionist, dar politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii".

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Raed Arafat Subiectiv
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close