Antena 3 CNN Politică SONDAJ: Va reuși Klaus Iohannis să dărâme Guvernul PSD-ALDE?

SONDAJ: Va reuși Klaus Iohannis să dărâme Guvernul PSD-ALDE?

SONDAJ: Va reuși Klaus Iohannis să dărâme Guvernul PSD-ALDE?
14 Iun 2019   •   20:53

UPDATE: 20.50:

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Va reuși Klaus Iohannis să dărâme Guvernul PSD-ALDE? "

Telespectatorii au putut vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 4,4% au răspuns DA și 95,6% au răspuns NU.

----------------------------

Știrea inițială

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Va reuși Klaus Iohannis să dărâme Guvernul PSD-ALDE?"

Telespectatorii pot vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Se intră în linie dreaptă pentru prezidențiale iar jocurile din spatele cortinei au început deja. Moțiunea de cenzură este următorul glonț ce va fi tras pe scena politică, dar mult anunțata moțiune de cenzură este cumva a Opoziției sau este de fapt a domnului Klaus Iohannis.

Cât de uniți sunt cei din USR și PNL pe această temă și ce interes ar avea ei să intre acum la guvernare, cu cinci luni înainte de prezidențiale, când PSD pare deja slăbit și erodat. Care sunt adevăratele mize din spatele demersului și cui servește de fapt această moțiune de cenzură?

"Sper din tot sufletul ca moțiunea să treacă și România să scape de acest guvern PSD-ALDE care e foarte păgubos pentru tot ce urmează să se întâmple în țara noastră. În ceea ce privește șansele efective ale moțiunii de a trece, e un calcul matematic - în acest moment nu există o majoritate, în schimb, față de orice calcule se făceau în urmă cu o săptămână-două, lucrurile au evoluat într-un ritm foarte bun.

Este moțiunea, din anul 2016, care se bucură de cea mai mare susținere parlamentară, mai puțin decât cele propuse de PSD împotriva propriului guvern, dar dintre moțiunile depuse de Opoziție, pentru prima dată, toate cele cinci partide de au reușit și s-au strâns. Nu vreau să mă hazardez în procente, dar în acest moment, din toate declarațiile liderilor politici de la București, am văzut că mai e nevoie de 15-16 voturi, ceea ce e o șansa mare în acest moment", a declarat Marius Vintilă (PNL).

"Eu am auzit că ar fi vreo 40 de voturi lipsă. Moțiunea nu cred că va reuși și nici nu cred că Partidul Național Liberal și domnul Iohannis își doresc să iasă această moțiune, pentru că se vede din felul în care s-au pregătit până acum: nu au premier anunțat care să fie corespunzător, nu au un program de guvernare și nici măcar nu au seriozitatea de a garanta că vor la guvernare, adică e doar o chestie declarativă.

Nu i-am văzut să facă schimbări puternice spre intrarea la guvernare și ei știu foarte bine că nu vor să guverneze în acest moment. Pentru că nu sunt pregătiți și pentru că le-ar conveni să strângă forțele și să-și construiască o coaliție dacă se poate mai puternică decât o au acum pentru că în acest moment între USR și PNL nu mi se pare că ar exista așa o frăție în privința unei alianțe", a spus Carmen Avram.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Subiectiv Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close