Antena 3 CNN Festivalul Enescu Festivalul "George Enescu" a adunat 125.000 de spectatori în sălile de concerte

Festivalul "George Enescu" a adunat 125.000 de spectatori în sălile de concerte

Festivalul "George Enescu" a adunat 125.000 de spectatori în sălile de concerte
de M.Z.    |    30 Sep 2013   •   16:32
Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" a adunat aproximativ 125.000 de spectatori în sălile de concerte, a declarat, luni, directorul de comunicare al evenimentului, Oana Marinescu. "La începutul festivalului, aveam cam 98% dintre bilete vândute", a mai spus Marinescu, informează Mediafax.
 
Potrivit unui comunicat de presă remis în luna martie, aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internaţional "George Enescu" au fost puse în vânzare pe 15 aprilie, la preţuri care variau între 20 şi 80 de lei, în numărul acestora nefiind incluse şi abonamentele pentru festival.
 
Ediţia de anul acesta a Festivalului "George Enescu" s-a desfăşurat în perioada 1 - 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară - Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.
 
Ediţia din 2013 a Festivalului Enescu a oferit un mix cultural unic, care l-a pus în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoşi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten - comemoraţi în acest an -, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc.
 
Festivalul a adus pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, Pittsburgh Symphony Orchestra, London Philharmonic, Munchener Philharmoniker, Royal Stockholm Philharmonic şi Academy Saint Martin in the Fields.
 
Festivalul Internaţional "George Enescu" este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România şi un mix cultural unic în lume, prin interpretarea lucrărilor lui George Enescu de orchestre celebre la nivel internaţional, alături de alţi compozitori din patrimoniul universal. 
 
Potrivit unui comunicat remis la începutul lunii septembrie de organizatorii Festivalului Enescu, bugetul total al evenimentului a fost de 39.000.000 de lei, din care 35.000.000 de lei din surse publice, iar 4.000.000 de lei din contribuţii private şi vânzări de bilete.

 


 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close