Antena 3 CNN Externe 10 arestări în cazul morţii jurnalistei Politkovskaia

10 arestări în cazul morţii jurnalistei Politkovskaia

10 arestări în cazul morţii jurnalistei Politkovskaia
27 Aug 2007   •   12:02

10 persoane, suspectate de moartea jurnalistei ruse, Anna Politkovskaia, au fost arestate. Procurorul general al Rusiei Iuri Ceaika a anunţat că suspecţii urmează să fie inculpaţi. Anunţul a fost făcut în timpul unei întrevederi cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Procurorul general l-a informat pe şeful statului că ancheta în cazul jurnalistei ruse a avansat şi au fost arestaţi primii suspecţi. Jurnalista de investigaţie, Anna Politkovskaia, a fost asasinată la Moscova, în octombrie anul trecut, chiar în faţa locuinţei sale. Spionul rus, Alexander Litvinenko, otrăvit cu poloniu, susţinea că jurnalista de investigaţie, un critic înverşunat al preşedintelui, a fost executată în urma unui ordin venit de la preşedintele Putin.

Grupul suspectat pentru asasinarea ziaristei Anna Politkovskaia ar putea avea legături şi cu uciderea, în 2004, a ziaristului american Paul Klebnikov, dar şi a bancherului Andrei Kozlov, a declarat luni Iuri Ceaika. ?Grupul era condus de un lider al unei grupări criminale din Moscova, cu origini cecene?, a declarat Ceaika. ?Avem dovezi că acest grup a fost implicat în uciderea lui Paul Klebnikov. Din păcate, acest grup include şi ofiţeri, în retragere şi activi, din Ministerul de Interne şi FSB?, a adăugat procurorul general. Acelaşi grup ar putea fi vinovat şi pentru uciderea vicepreşedintelui Băncii Centrale, Andrei Kozlov, şi a şoferului acestuia, potrivit lui Ceaika. În prezent, o persoană se află în închisoare, în aşteptarea procesului în acest caz.

Ceaika susţine că uciderea ziaristei ruse, şi alte câteva asasinate similare, au fost organizate din străinătate, într-o încercare de a discredita conducerea Rusiei şi a destabiliza ţara.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close