100 de studenţi au protestat faţă de Ahamdinejad

09 Oct 2007   •   09:46
100 de studenţi au protestat faţă de Ahamdinejad
La Teheran, aproximativ o sută de studenţi au manifestat împotriva preşedintelui, Mahmud Ahmadinejad. Demonstranţii au scandat sloganuri ostile regimului şi au cerut eliberarea a trei studenţi arestaţi pentru că ar fi publicat articole insultătoare la adresa Islamului. Protestul studenţilor a avut loc în timp ce preşedintele Mahmud Ahmadinejad ţinea un discurs la Universitatea din Teheran cu ocazia deschiderii anului academic.

Demonstranţii l-au catalogat pe preşedinte drept dictator şi au cerut eliberarea mai multor camarazilor ai lor, deţinuţi din luna mai. Tinerii au fost acuzaţi că au publicat articole considerate insultătoare la adresa Islamului. "Ahmadinejad Pinochet, Iranul nu va deveni Chile", au strigat studenţii, făcând referire la dictatorul sud-american.

Forţe impresionante de securitate au fost mobilizate în zonă. Poliţiştii au format un cordon în jurul Universităţii. Potrivit unei agenţii de presă iraniene, confruntări violente au izbucnit în momentul în care un grup de studenţi a încercat să forţeze una dintre porţi.
Antena 3

x close