Antena 3 CNN Externe 2 maşini-capcană într-o singură zi la Londra

2 maşini-capcană într-o singură zi la Londra

2 maşini-capcană într-o singură zi la Londra
29 Iun 2007   •   19:24

Surse din poliţia londoneză au confirmat că şi cel de-al doilea automobil suspect găsit astăzi în capitala britanică era unul capcană. Maşina se afla într-o parcare din zona Park Lane, unde, potrivit CNN, a fost tractată în cursul nopţii trecute de serviciile specializate din Londra, pentru că fusese parcată ilegal în Trafalgar Square. Poliţia a fost sesizată de angajaţii parcării, care au simţit miros de gaz venind dinspre maşină.

Între timp, autorităţile britanice au lansat o operaţiune de amploare pentru a-l găsi pe bărbatul care, la primele ore ale dimineţii, a abandonat o maşină încărcată cu explozibili în plin centru al capitalei britanice. Agenţii Scotland Yard vizionează acum ore întregi de imagini filmate de camerele de supraveghere amplasate peste tot în Londra. Surse apropiate de anchetă au declarat pentru CNN că dispozitivul exploziv ar fi urmat să fie detonat cu ajutorul unui telefon mobil. Reprezentanţii Scotland Yard spun că bomba din Picadilly Circus ar fi putut provoca "un număr important de morţi şi răniţi".

Poliţia a fost anunţată, la primele ore ale dimineţii, că o maşină suspectă de află parcată pe una dintre cele mai aglomerate artere nu departe de Picadilly Circus. O echipă de genişti a fost ulterior chemată la faţa locului. Echipa de intervenţii a descoperit că în maşina respectivă se aflau 200 de litri de combustibil, dar şi o mulţime de cuie, care ar fi amplificat efectul n cayul unei explozii. Din fericire bomba a fost dezamorsată la timp dar panica s-a instalat printre locuitorii Londrei.

Premierul Gordon Brown a condamnat incidentul de vineri. ?Ne confruntăm cu o adevărată ameninţare asupra securităţii ţării noastre. Poliţia trebuie să investigheze acest incident, să fie întocmit un raport. Totuşi, acest incident ne aminteşte că trebuie să fim vigilenţi tot timpul iar publicul trebuie alertat?, a spus acesta.

Alerta de la Londra a perturbat şi zborurile transatlantice, probabil din cauza măsurilor de securitate. Deocamdată poliţia nu a anunţat că ar exista vreun suspect. Scotland Yard nu a exclus implicarea reţelei teroriste Al Qaida, dar nici nu a confirmat oficial că ar fi vorba de un complot al acoliţilor lui Ossama Bin Laden. Se pare că un site islamist a anunţat cu puţin timp înainte de găsirea maşinii capcană un atentat asupra capitalei britanice. Londra comemorează săptămâna viitoare 2 ani de la atentatele din 7 iulie 2005, soldate cu 56 de morţi.



Antena 3

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close