Antena 3 CNN Externe 200 de imigranţi salvaţi de pe un cargo care a eşuat în Creta

200 de imigranţi salvaţi de pe un cargo care a eşuat în Creta

200 de imigranţi salvaţi de pe un cargo care a eşuat în Creta
07 Dec 2007   •   07:25

Garda de coastă a Greciei a salvat aproape 200 de imigranţi ilegali aflaţi pe un cargo, care a eşuat în apropiere de insula Creta. O singură persoană a fost găsită moartă. Restul supravieţuitorilor, printre care şi câţiva copii, au fost duşi în adăposturi speciale. Majoritatea imigranţilor de pe cargo proveneau din Egipt şi se îndreptau spre Europa de Vest. Potrivit autorităţilor, la bord se aflau 193 de imigranţi şi 7 membri ai echipajului. Nava a întâmpinat probleme pe mare, în apropiere de insula Creta. Garda de Coastă a Greciei a detectat semnalele de urgenţă ale cargo-ului şi a sărit în ajutorul oamenilor.

Autorităţile greceşti le-au asigurat imigranţilor adăposturi speciale. Starea lor de sănătate nu era prea bună. Mulţi dintre ei tremurau de frig şi erau extenuaţi, unii nu puteau vorbi deloc.

Mii de imigranţi din Asia, Orientul Mijlociu şi Africa încearcă în fiecare an să ajungă în Europa trecând prin Grecia. Oficialii greci spun că anul acesta traficul imigranţilor ilegali prin ţara lor a crescut.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close