Antena 3 CNN Externe Adepţii unei secte din Rusia ameninţă cu sinuciderea în masă

Adepţii unei secte din Rusia ameninţă cu sinuciderea în masă

Adepţii unei secte din Rusia ameninţă cu sinuciderea în masă
16 Noi 2007   •   18:20

Membrii unei secte adepte a Apocalipsei refuză să îşi părăsească ascunzătoarea dintr-o peşteră din sudul Rusiei în ciuda apelului făcut de liderii lor, a anunţat vineri un oficial al Guvernului rus. Secta care s-a autointitulat ?Adevărata Biserică Ortodoxă Rusă? crede că sfârşitul lumii va avea loc în luna mai a anului viitor. Membrii sectei, între care se numără şi patru copii, ascunşi într-un defileu situat la aproximativ 400 de kilometri de Moscova, ameninţă cu sinuciderea în masă prin autoincendiere în cazul în care autorităţile decid să intervină.

Deşi sectanţii păstrează permanent legătura cu liderul lor, care le-a cerut să părăsească ascunzătoarea, aceştia sunt neîncrezători şi consideră că acesta acţionează sub influenţa Guvernului rus. Ei refuză de asemenea să discute cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe ruse veniţi să negocieze. Ei încearcă să îi convingă pe adepţi să accepte hrană, medicamente şi apă caldă pentru îmbăierea copiilor.

Liderul sectei este un inginer nu le permite adepţilor să se uite la televizor, să asculte radio sau să folosească bani. Kuznetsov a fost arestat joi pentru înfiinţarea unei secte religioase asociate cu acte de violenţă.

Yevgeny Guseynov, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale, a declarat că ?o operaţiune în forţă împotriva acestor oameni este totalmente exclusă. Dacă vor ieşi din peşteră, o vor face de bună voie?.

Foto:CNN

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close