Antena 3 CNN Externe Aeroport Ibiza. Poliţia a detonat un pachet suspect

Aeroport Ibiza. Poliţia a detonat un pachet suspect

Aeroport Ibiza. Poliţia a detonat un pachet suspect
30 Iun 2007   •   17:19
Alertă cu bombă pe aeroportul din insula spaniolă Ibiza, din Baleare. Aeroportul a fost evacuat, după ce un cotidian local a anunţat că a primit un telefon anonim, care indica prezenţa unui dispozitiv exploziv. Zona a fost imediat încercuită de poliţie. Mii de persoane aflate în aeroport au fost evacuate. Mai mulţi operatori de turism au trimis autobuze în zonă, pentru a-şi evacua clienţii. O serie de publicaţii spaniole susţin că forţele de securitate au detonat un pachet suspect, în incinta aeroportului, imediat după evacuarea sa. Nici Ministerul de Interne şi nici Prefectura din Baleare nu au confirmat însă informaţia.

În plus, confuzia domneşte în continuare pe aeroportul din insulă. Potrivit CNN, coletul suspect s-a dovedit a fi inofensiv. Pe insulă se află în acest moment aproximativ 100 de turişti români, dar pentru astăzi nu a fost programată nici o cursă de la sau spre Bucureşti. Ibiza este una dintre cele mai populare destinaţii turistice, care atrage în fiecare an milioane de turişti străini, în principal britanici, germani şi francezi.

Spania este în alertă, după ce organizaţia separatistă bască ETA a anunţat, pe 5 iunie, că rupe acordul de încetare a focului cu guvernul. Ziua de astăzi, penultima a lunii, este marcată în Spania de primele plecări masive în vacanţă, din vara acestui an. Aeroportul din Ibiza este unul dintre cele mai mari ale Spaniei : 2.200 de oameni lucrează în prezent în aeroport, plus alte câteva mii (şoferi de taxi, şoferi de autobuz sau ghizi) care nu sunt diorect implicaţi în munca pe aeroport.

În 2006, prin aeroport au trecut peste 4 milioane de pasageri. De pe aeroportul din Ibiza au decolat anul trecut circa 54.000 de avioane.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close