Antena 3 CNN Externe Aeroportul Heathrow luat cu asalt de militanţi ecologişti

Aeroportul Heathrow luat cu asalt de militanţi ecologişti

Aeroportul Heathrow luat cu asalt de militanţi ecologişti
20 Aug 2007   •   17:54

Incidente în apropierea aeroportului londonez Heathrow, unde peste o mie de militanţi ecologişti şi-au amplasat tabăra, în urmă cu o săptămână. Activiştii au participat duminică la un marş paşnic de protest, pentru a atrage atenţia asupra impactului industriei aeronautice asupra procesului de încălzire globală. Demonstraţiile s-au transformat într-o confruntare cu forţele de ordine. Protestele paşnice ale activiştilor s-au desfăşurat în apropierea sediului Autorităţii Britanice Aeroportuare, care administrează Heathrow. Situaţia a degenerat însă, după ce zeci de activişti au încercat să ajungă la clădirea de birouri a operatorului aeroportului. Forţele de ordine au intervenit pentru a-i dispersa pe manifestanţi. Poliţia a folosit bastoanele din dotare şi a operat 4 arestări, ridicând la 49 numărul activiştilor reţinuţi, săptămâna aceasta.

Autoritatea Britanică Aeroportuară intenţionează să construiască o a treia pistă pe acest aeroport, cel mai aglomerat din lume.

Militanţii ecologişti s-au adunat încă de duminica trecută în apropierea aeroportului din vestul Londrei, pentru a cere autorităţilor să renunţe la planurile de extindere. Acţiunea lor a survenit într-o perioadă de vârf a sezonului estival, pe un aeroport tranzitat anual de circa 70 de milioane de pasageri.

Potrivit experţilor, transportul aerian contribuie la încălzirea globală, iar dioxidul de carbon şi vaporii de apă emişi de avioane au un impact de patru ori mai mare la mare altitudine decât gazele cu efect de seră emise la nivelul mării.

Antena 3

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close