Antena 3 CNN Externe Afganistan. Un ostatic sud-coreean a fost executat

Afganistan. Un ostatic sud-coreean a fost executat

Afganistan. Un ostatic sud-coreean a fost executat
30 Iul 2007   •   20:03

Tensiune maximă în Coreea de Sud. Talibanii au anunţat luni după-amiază că unul dintre sud-coreeni a fost executat. Informaţia vine la câteva ore după ce un al doilea ultimatum, fixat de răpitorii celor 22 de evanghelişti ţinuţi ostatici în Afganistan, a expirat. Ei au ameninţat că îi vor ucide, unul câte unul, dacă autorităţile afgane nu acceptă un schimb de prizonieri.

Între timp, unul dintre sud-coreeni ţinuţi ostatici a acordat un interviu telefonic, pentru un post sud-coreean de radio. Aici el povesteşte despre clipele grele din captivitate şi despre speranţa că vor fi lăsaţi liberi.

Talibanii susţin că au trecut la executări, pentru că negocierile de până acum nu au dus la niciun rezultat. Drept urmare, răpitorii spun că au executat un nou ostatic sud-coreean din grupul celor 22 răpiţi în Afganistan. Informaţia vine la numai câteva zile după ce cadavrul unui alt ostatic, al 23-lea membru al grupului de ostatici, a fost descoperit, în provincia Ghazni.

Talibanii au anunţat duminică un nou ultimatum dat autorităţilor afgane, care a expirat luni-dimineaţă, pentru a accepta schimbul de prizonieri, ameninţând că în caz contrar, vor începe să îi ucidă pe sud-coreenii, reţinuţi de 12 zile în Afganistan. Răpitorii cer în primă fază, eliberarea a 8 dintre prizonierii talibani aflaţi în închisori, în schimbul a 8 dintre ostatici. Autorităţile de la Kabul cer însă eliberarea fără condiţii a celor 16 femei din grupul de ostatici.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close