Antena 3 CNN Externe Agresorul care luase ostatici la biroul lui Hillary Clinton s-a predat

Agresorul care luase ostatici la biroul lui Hillary Clinton s-a predat

Agresorul care luase ostatici la biroul lui Hillary Clinton s-a predat
01 Dec 2007   •   09:32

Deznodământ fericit al crizei de la biroul campaniei electorale a lui Hillary Clinton, din orăşelul american Rochester. Leland Eisenberg, individul care luase mai mulţi ostatici în clădire s-a predat după aproape şase ore de tensiune. Acesta era cunoscut pentru problemele sale mintale, iar acţiunea nu a avut nici o motivaţie politică.

Bărbatul, pe nume Leeland Eisenberg, a pătruns vineri după amiază, în birou şi a scos la iveală ceea ce părea să fie o bombă, prinsă de piept. El i-a luat ostatici pe toţi cei prezenţi, dar a lăsat aproape imediat să plece o femeie cu un copil mic. O altă femeie a fost eliberată după două ore. Între timp, întregul cartier fusese evacuat şi încercuit de unităţi speciale ale poliţiei, FBI şi Serviciului Secret. Ca măsură de precauţie, au fost evacuate şi birourile din oraş ale altor candidaţi democraţi la preşedinţie, Barack Obama şi John Edwards. Destul de repede, s-a dovedit că Eisenberg avea minţile rătăcite. El a cerut să-i vorbească doamnei Clinton, dar, în lipsa ei, a telefonat la CNN, unde s-a plâns că are probleme mintale şi nimeni nu vrea să-l ajute.

CNN a contactat poliţia şi nu a dezvăluit convorbirile decât după încheierea crizei. Eisenberg urma urma să apară, chiar la ora asaltului, în faţa unui tribunal, pentru violenţă conjugală. Soţia sa intentase divorţ, invocând ?abuzul de alcool şi droguri, insultele şi ameninţările?. În cele din urmă, Eisenberg a acceptat să se predea. A ieşit din clădire şi a fost imediat încătuşat, după ce a depus pe pământ presupusa bombă. Geniştii au detonat-o pentru mai multă siguranţă. Aflată la Washington, Hillary Clinton şi-a exprimat satisfacţia pentru încheierea paşnică a crizei. Campania electorală poate acum să continue.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close