Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Americanii au anunţat victoria iraniană în problema nucleară

Ahmadinejad: Americanii au anunţat victoria iraniană în problema nucleară

Ahmadinejad: Americanii au anunţat victoria iraniană în problema nucleară
05 Dec 2007   •   15:59

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad îşi declară victoria, după raportul serviciilor secrete americane referitor la încetarea programului nuclear iranian, încă de acum 4 ani. Liderul de la Teheran îl contrazice, pe de altă parte, pe preşedintele american George W. Bush, care susţine că Iranul încă încearcă să fabrice arme nucleare. Într-un discurs televizat, preşedintele Iranului a declarat că ?raportul de ieri a fost emis pentru a rezolva problemele guvernului Americii şi pentru a face faţă ultimatumului cu care se confruntă. Dar, de fapt, este anunţarea victoriei naţiunii iraniene în problema nucleară, împotriva tuturor puterilor internaţionale?.

Raportul dat publicităţii de 16 agenţii americane de informaţii constată că Iranul a încetat programul nuclear din 2003, contrazicând afirmaţiile preşedintelui George W. Bush, care susţine că Teheranul are un program nuclear activ. De altfel, liderul administraţiei republicane a declarat, ca răspuns la raport, că Iranul rămâne un pericol, iar Statele Unite vor continua demersurile pentru o a treia rezoluţie ONU de sancţionare a acestei ţări.

În prezent, împotriva regimului de la Teheran au fost emise două seturi de sancţiuni ONU, pentru că a refuzat să pună capăt procesului de îmbogăţire de uraniu, în scopuri duble, civil şi militar.

Rusia a cerut Iranului miercuri, prin intermediul şefului diplomaţiei, să blocheze îmbogăţirea de uraniu şi să se conformeze exigenţelor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică şi Consiliului de Securitate ONU.

CITIŢI ŞI: DOSARELE ANTENA3.RO. AHMADINEJAD - VIAŢA UNUI LIDER TEMUT DE ÎNTREAGA LUME

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close