Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale Franţa: Macron, mai convingător ca Le Pen în dezbaterea televizată tensionată şi plină de atacuri verbale dintre tururi

Alegeri prezidenţiale Franţa: Macron, mai convingător ca Le Pen în dezbaterea televizată tensionată şi plină de atacuri verbale dintre tururi

Alegeri prezidenţiale Franţa: Macron, mai convingător ca Le Pen în dezbaterea televizată tensionată şi plină de atacuri verbale dintre tururi
Sursa foto: Foto: captura video
04 Mai 2017   •   08:44

Alegeri prezidenţiale Franţa. Dezbaterea televizată de miercuri seara, cu patru zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, între Emmanuel Macron (En Marche!, centru) şi Marine Le Pen (Frantul Naţional, extremă dreapta), a virat adesea către dezacorduri şi atacuri verbale dure, comentează AFP, citat de News.ro.

În urma unei campanii foarte tensionate, cei doi candidaţi au dezbătut miercuri seara, într-o atmosferă la fel de tensionată. Le Pen i-a reproşat lui Macron că este reprezentantul ”mondializării sălbatice”, iar reprezentantul centrului, un proeuropean, a acuzat-o de ”ură” şi ”minciuni”.

Potrivit unui sondaj realizat asupra unei eşantion de telespectatori intervievaţi la finalul dezbaterii, 63% consideră că Macron a fost mai convingător, iar 24% că Le Pen a fost mai convingătoare - date care reflectă intenţiile de vot de duminică, în contextul în care mai multe sondaje îl creditează pe reprezentantul En Marche! (EM!) cu 60%.

Încă de la începutul emisiunii, Le Pen l-a atacat pe Macron, pe care l-a catalogat drept ”candidatul mondializării sălbatice”, ”al precarizării”, ”al comunitarismului, al războiului tuturor contra tuturora”.

”Dumneavoastră nu sunteţi candidata spiritului de fineţe”, nici ”a voinţei unei dezbateri democratice echilibrate şi deschise”, i-a replicat el. Macron a opus ”spiritului de cucerire”, pe care apreciază că-l încarnează, ”spiritului înfrângerii” al reprezentantei extremei drepte.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close