Antena 3 CNN Externe Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Tripoli a fost atacată. Nu s-au înregistrat victime

Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Tripoli a fost atacată. Nu s-au înregistrat victime

Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Tripoli a fost atacată. Nu s-au înregistrat victime
de M.T.    |    25 Iul 2013   •   13:32

Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Tripoli a fost ţinta unui atac cu lansatoare de grenade antitanc de tip RPG, fără să provoace victime, a anunţat Ministerul de Interne, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Un tir cu lansatoare de tip RPG, efectuat de persoane necunoscute, a avut loc împotriva clădirii, care a fost avariată uşor", a anunţat Rami Said, un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că nu s-au înregistrat victime.

Atacul s-a produs la ora 5.30 (6.30, ora României). Ambasadorul se află în străinătate.

Mai mulţi martori au precizat că persoane necunoscute aflate la bordul unui vehicul au tras cu lansatoare de tip RPG asupra complexului în care se află sediul ambasadei şi reşedinţa ambasadorului, după care s-au făcut nevăzute.

Atacul de joi dimineaţă este ultimul dintr-o serie care au vizat ambasade şi diplomaţi străini în Libia.

Pe 11 septembrie anul trecut, islamişti au lansat un atac împotriva Consulatului Statelor Unite la Benghazi, în care au fost ucişi amabsadorul Chris Stevens şi alţi trei agenţi americani.

Un atentat cu maşină-capcană împotriva Ambasadei Franţei a avut loc pe 23 aprilie, la Tripoli, unde au fost răniţi doi jandarmi francezi.

Un atac cu mortiere, care a atins marţi un imobil, la Tripoli, viza un hotel în care sunt cazaţi o serie de membri ai Guvernului, diplomaţi şi oameni de afaceri străini, a anunţat miercuri ministrul de Interne, Mohamed al-Sheikh.

×
Subiecte în articol: Libia Tripoli atentat
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close