Antena 3 CNN Externe Ambasadorul ucrainean: Kievul îşi va plăti datoriile la gaze faţă de Rusia, până la 3 iunie

Ambasadorul ucrainean: Kievul îşi va plăti datoriile la gaze faţă de Rusia, până la 3 iunie

Ambasadorul ucrainean: Kievul îşi va plăti datoriile la gaze faţă de Rusia, până la 3 iunie
de S.T.    |    13 Mai 2014   •   16:43

Ucraina îşi va plăti datoriile la gaze către Rusia, până la 3 iunie, a declarat, marţi, ambasadorul Teofil Bauer, după ce Gazprom a anunţat că va sista livrările de gaze începând cu această dată.

"Ucraina nu a refuzat niciodată să plătească pentru gazul importat, dar a fost întotdeauna împotriva folosirii gazului ca armă diplomatică în politica Rusiei faţă de Ucraina. În momentul de faţă, Ucraina refuză să plătească preţul de aproape 500 de dolari pe mia de metri cubi, care este cel mai mare din Europa", a precizat ambasadorul Teofil Bauer, adăugând că ţara sa susţine demersurile comunităţii europene de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze.

"Dacă Rusia va insista ca Ucraina să plătească acest preţ, ne vom adresa instituţiilor internaţionale", a spus ambasadorul ucrainean.

Întrebat dacă Ucraina va achita factura restantă în valoare de mai multe miliarde de dolari, Bauer a precizat că "suma respectivă va fi achitată".

Gazprom va sista livrările de gaze destinate Ucrainei începând din 3 iunie, dacă Administraţia de la Kiev nu va efectua plăţi în avans pentru luna iunie, a anunţat preşedintele companiei ruse, Aleksei Miller, citat de AFP.
t capacităţile subterane de stocare.

×
Subiecte în articol: Gazprom Ucraina Rusia livrari de gaze
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close