Antena 3 Externe Ce a pățit o doctoriță care i-a amputat piciorul greșit unui bărbat, în Austria. Pacientul a decedat după operație

Ce a pățit o doctoriță care i-a amputat piciorul greșit unui bărbat, în Austria. Pacientul a decedat după operație

de Georgiana Adam    |    02 Dec 2021   •   09:05
Ce a pățit o doctoriță care i-a amputat piciorul greșit unui bărbat, în Austria. Pacientul a decedat după operație
Sursa foto: hepta

Instanța de judecată a stabilit pedeapsa în cazul unui chirurg din Austria care i-a amputat unui pacient piciorul greșit, relatează BBC.

Este vorba despre un pacient în vârstă, căruia i-a fost îndepărtat chirurgical piciorul drept, în locul piciorului stâng.

Miercuri, un tribunal din Linz a decis că doctorița care a realizat operația se face vinovată de neglijență gravă și i-a aplicat acesteia o amendă de 2.700 de euro.

Pacientul a decedat înainte ca acest caz să ajungă în instanță. Tribunalul i-a acordat văduvei despăgubiri de 5.000 de euro.

Bărbatul a fost internat în luna mai într-un spital din Freistatd în vederea amputării, însă medicul responsabil i-a marcat piciorul greșit.

Greșeala a fost depistată după operație, în timpul schimbării bandajelor. Pacientului i s-a spus că trebuie să i se taie și celălalt picior, care ar fi trebuit inițial amputat.

Doctorița, întrebată de judecător de ce a ales să amputeze piciorul greșit: "Nu știu!"

Spitalul a comunicat că incidentul s-a produs ca urmare a "unui șir de împrejurări nefericite". Directorul instituției a prezentat public scuze într-o conferință de presă.

La tribunal, când a fost întrebată de judecător de ce a marcat piciorul care nu trebuia amputat, doctorița responsabilă a spus: "Pur și simplu, nu știu".

Ea a fost mutată între timp la o altă clinică. Jumătate din amenda sa a fost suspendată.

Astfel de cazuri sunt rare, notează BBC.

În 1995, un medic din SUA a descoperit la jumătatea intervenției că amputa piciorul greșit unui pacient diabetic.

El a trebuit să continue operația după ce a secționat mușchii, tendoanele și ligamentele membrului care nu trebuia amputat.

×
Subiecte în articol: picior amputat freistadt amenda
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close