x close

Ameninţările cu bombă continuă în Danemarca: Încă un aeroport, dar şi un campus universitar au fost închise

17 Oct 2016   •   17:51
Ameninţările cu bombă continuă în Danemarca: Încă un aeroport, dar şi un campus universitar au fost închise Foto: Pixabay.com

Update: Mai multe ameninţări succesive cu bombă au determinat luni evacuarea a două aeroporturi provinciale din Danemarca şi a două centre comerciale, un campus universitar din capitala Copenhaga fiind de asemenea închis pentru scurt timp, relatează agenţia Reuters.

Primele alerte au vizat aeroportul Roskilde - un mic aeroport folosit mai ales pentru zboruri private şi care este situat în apropierea capitalei Copenhaga - şi două centre comerciale, ambele de pe insula Selandia (în estul ţării), apoi încă un aeroport de mici dimensiuni şi campusul universitar Copenhagen Business School din capitală.

Potrivit postului local TV2, poliţia a semnalat ulterior ameninţări trimise şi către mai multe locaţii din Copenhaga, inclusiv către aeroportul principal, Kastrup, dar toate sunt considerate false, parţial şi datorită faptului că par să provină de la acelaşi expeditor. Dar încă nu este clar cine se află în spatele acestei serii de alerte.

Ştire iniţială: Poliţia daneză a evacuat luni aeroportul Roskilde, situat în apropierea capitalei Copenhaga, precum şi două centre comerciale, ambele de pe insula Selandia (în estul ţării), după primirea unor ameninţări cu bombă, transmite agenţia EFE.

Roskilde este un mic aeroport aflat la circa 45 de kilometri de capitala daneză şi este folosit mai ales pentru zborurile private. La aeroportul principal din Copenhaga, Kastrup, nu a fost semnalat niciun incident.

Autorităţile daneze nu au clarificat deocamdată legătura dintre aceste trei incidente, dar au menţionat că evacuările s-au desfăşurat ordonat şi nu s-au înregistrat răniţi.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

amenintare cu bomba Copenhaga Danemarca evacuare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati