Antena 3 CNN Externe Peste un sfert dintre americani au primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19

Peste un sfert dintre americani au primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19

SUA se află într-o etapă esenţială în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Potrivit informaţiilor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, peste 84 de milioane dintre americani, aproximativ 25% din populaţie, au primit si a doua doza de vaccin.

Peste un sfert dintre americani au primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Ruxandra Rădulescu    |    19 Apr 2021   •   14:19

Statele Unite ale Americii fac progrese notabile în ceea ce priveşte oprirea răspândirii COVID-19. Conform ultimelor date ale Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, peste 84 de milioane din populaţie, adica 25,04%, au primit a doua doza a vaccinului.

Potrivit aceloraşi surse, mai mult de 129 de milioane de persoane, aproape 40%, dintre americani au fost deja vaccinaţi cu prima doza a serului împotriva COVID-19. Recent, a fost demarată și campania pentru vaccinarea tinerilor cu vârste de peste 16 ani.

Experţii în sănăte consideră că pentru a opri răspândirea virusului COVID-19 este necesar ca cel putin 75% din populaţie să fie imunizată prin vaccinare sau prin imunitate dobândită în urma unei infectări anterioare.

Teama de vaccin a populaţiei şi influenţa republicanilor

Directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA afirmă că o bună parte a populaţiei refuză vaccinul din cauza lipsei de informaţie.

Oficialul critică atitudinea unei bune parte dintre republicani care s-au poziţionat în mod public împotriva vaccinului COVID-19.

Republicanii acuză faptul ca restricţiile împotriva COVID-19 încalcă libertatiile constituţionale ale poporului american.

"Cu toţii suntem îngrijoraţi cu privire la starea de sănătate din spaţiul public şi cu cu toţii ne dorim ridicarea restricţilor. Cea mai buna metodă de a scăpa de aceste restricţii este vaccinarea a cat mai multe pesoane într-un timp cât mai scurt.

Este aproape paradoxal cum pe de o parte vor interzicerea restricţiilor, dar pe de altă parte nu vor să se vaccineze. Sfidează rațiunea", a declarat Directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

×
Subiecte în articol: campania de vaccinare COVID-19
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close