Antena 3 CNN Externe Americanii au adoptat o lege pentru prevenirea atacurilor teroriste

Americanii au adoptat o lege pentru prevenirea atacurilor teroriste

Americanii au adoptat o lege pentru prevenirea atacurilor teroriste
28 Iul 2007   •   20:39

Congresul american a adoptat o lege care prevede măsuri stricte pentru prevenirea atentatelor teroriste. Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul cu 371 de voturi pentru şi 40 împotrivă. Legea, care prevede alocarea unor fonduri federale mai mari, oraşelor cu grad ridicat de risc, urmează să fie promulgată de preşedintele american. Proiectul prevede alocarea unor fonduri federale în funcţie de gradul de risc al oraşelor mari precum şi garanţia că toate statele americane vor primi sume suficiente pentru pregătirile elementare.

Legea va implementa multe dintre recomandările comisiei care investighează atentatele de la 11 septembrie. De exemplu, proiectul prevede ca toate avioanele comerciale, care transportă marfă sau pasageri, să fie scanate. De asemenea, s-au alocat peste patru miliarde de dolari pentru securitatea căilor ferate, a zonelor de tranzit şi a autobuzelor.

În decurs de cinci ani, încărcăturile destinate Statelor Unite vor fi verificate înainte de a fi încărcate pe nave. Casa Albă a declarat că preşedintele american George W. Bush va promulga legea. Anterior Bush anunţase că îşi va exercita dreptul de veto în cazul în care legea va permite celor 45.000 de angajaţi de pe aeroporturi să beneficieze de drepturi sindicale. Democraţii au eliminat însă această prevedere.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close