Antena 3 CNN Externe Rușii nu se mai ascund: "Vom fi aici pentru totdeauna", spune un oficial al Moscovei care a ajuns în Ucraina

Rușii nu se mai ascund: "Vom fi aici pentru totdeauna", spune un oficial al Moscovei care a ajuns în Ucraina

Rusia va rămâne "pentru totdeauna" în sudul Ucrainei.

Rușii nu se mai ascund: "Vom fi aici pentru totdeauna", spune un oficial al Moscovei care a ajuns în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2022   •   18:48

Așa a spus, vineri, un înalt responsabil parlamentar rus, Andrei Turciak (foto), în timpul unei vizite la Herson.

Moscova a anunțat încă din martie că a preluat controlul în oraș iar presa internațională a relatat protestele populației locale, reprimate cu brutalitate de trupele de ocupație.

"Adresându-mă locuitorilor regiunii Herson, doresc să spun încă o dată că Rusia este aici pentru totdeauna. Nu trebuie să existe nicio îndoială în legătură cu asta", a declarat Turciak, care este prim-vicepreședinte al Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului Rusiei.

"Nu va exista nicio întoarcere în trecut. Vom trăi împreună, vom dezvolta această regiune bogată datorită patrimoniului său istoric și populației care trăiește aici", a continuat oficialul rus.

Este pentru prima dată când un înalt responsabil anunță intenția Moscovei de a rămâne în teritoriile cucerite de armata rusă de la declanșarea "operațiunii militare speciale" în Ucraina, pe 24 februarie.

Versiunea propagandă până în prezent de Kremlin este că Rusia desfășoară o "operațiune militară specială" în Ucraina, al cărei scop este "denazificarea" țării vecine.

Herson, situat în apropiere de Peninsula Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014, este primul şi, momentan, singurul oraș ucrainean major asupra căruia rușii şi-au impus controlul de la începutul ofensivei în Ucraina, pe 24 februarie.

Rușii au revendicat cucerirea lui pe 3 martie.

Administrația rusă a acestui oraș de coastă şi-a anunțat deja intenția de a introduce rubla în locul monedei ucrainene, începând cu 1 mai.

×
Subiecte în articol: Andrei Turciak Herson
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close