Antena 3 CNN Externe Anunţul pe care şeful CIA l-a făcut ieri. "Numele acestei persoane este ţinut SECRET"

Anunţul pe care şeful CIA l-a făcut ieri. "Numele acestei persoane este ţinut SECRET"

Anunţul pe care şeful CIA l-a făcut ieri. "Numele acestei persoane este ţinut SECRET"
de O.P.    |    10 Mai 2013   •   06:31

Directorul CIA John Brennan a numit un nou şef pentru serviciul clandestin al agenţiei, a anunţat joi unul dintre purtătorii săi de cuvânt, şi a refuzat să acorde postul şefului interimar asociat în trecut cu programul închisorilor secrete, conform Washington Post, transmite AFP.
  
Numele noului şef al serviciului clandestin (NCS) este conform legii ţinut secret însă purtătorul de cuvânt al CIA, Preston Golson, a precizat că este vorba de un agent de informaţii de carieră care serveşte "deja sub acoperire".
  
Identitatea noului director al NCS nu a rămas totuşi secretă mult timp, un fost jurnalist dezvăluind-o miercuri pe Twitter, conform site-ului de Internet gawker.com.
  
Întrebat cu privire la această scurgere de date, Golson a declarat pentru AFP că "în mod general şi fără a confirma orice fel de identitate, solicităm presei să respecte statutul protejat de lege al agenţilor noştri aflaţi sub acoperire".
  
Directoarea interimară a NCS nu a obţinut postul din cauza rolului său în programul de "interogări forţate" practicate des în anii 2000 de CIA în locaţii secrete de detenţie, conform Washington Post.
  
Aceasta a condus în special unul dintre aceste centre din Thailanda şi a participat la distrugerea înregistrărilor acestor şedinţe de interogări, o acţiune care a provocat deschiderea unei anchete penale care nu a fost urmată de nicio acţiune în justiţie, afirmă cotidianul.
  
Aceste tehnici de interogatoriu, care includeau în special simularea înecului, sunt considerate a fi tortură însă administraţia lui George W. Bush a apelat la ele împotriva membrilor Al-Qaida.

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close