Antena 3 CNN Externe Argentina este pe cale să aibă o nouă Evita Peron (VIDEO)

Argentina este pe cale să aibă o nouă Evita Peron (VIDEO)

Argentina este pe cale să aibă o nouă Evita Peron <font color=red>(VIDEO)</font>
25 Oct 2007   •   20:58

Cristina Fernandez de Kirchner, favorită la succesiunea soţului ei în alegerile prezidenţiale de duminică, este comparată de argentinieni cu legendara Evita Peron, dar şi cu senatoarea americană Hillary Clinton. Pentru presa mondenă şi designeri, Cristina este prototipul femeii latine sexi. Doamna de Kirchner se simte flatată de comparaţia cu Hillary Clinton. Spune însă că în afara faptului că ambele au fost senatoare, avocaţi şi soţii de preşedinţi, nu mai sunt alte motive de comparaţie.

Favorită în alegerile prezidenţiale de duminică din Argentina, Cristina de Kirchner a avut contacte limitate cu presa şi a refuzat dezbaterile televizate cu rivalii săi. Fernandez, care l-a însoţit pe soţul său, Nestor Kirchner, de la postul de guvernator până la cel de preşedinte, are planuri mari de viitor. ?Acesta este proiectul Cristina pentru preşedinţie, este proiectul pentru Argentina, pentru oamenii pe care simt că îi reprezint. Pentru ei voi lupta, aşa cum am făcut încă de tânără?, este mesajul ei.

Observatorii o compară pe doamna de Kirchner şi cu carismatica ?Evita? Peron, soţia fostului preşedinte al Argentiniei din perioada 1946-1952, Juan Peron. Analiştii nu sunt însă de acord, pentru că, spun ei, o comparaţie între cele două prime-doamne ar însemna şi o comparaţie între soţii lor, care nu se justifică.

CRISTINA FERNANDEZ DE KIRCHNER, FAVORITĂ LA ALEGERI:

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close