Antena 3 CNN Externe Armata turcă a lansat atacuri la graniţa cu Irakul

Armata turcă a lansat atacuri la graniţa cu Irakul

Armata turcă a lansat atacuri la graniţa cu Irakul
24 Oct 2007   •   13:45

Avioane de război ale Turciei şi trupe terestre au atacat poziţiile rebelilor kurzi, în apropierea graniţei cu Irakul, deşi, oficial, ofensiva militară nu a fost declanşată. Surse militare de la Ankara, citate de Reuters, au declarat că atacurile împotriva gherilelor au început de acum trei zile. Responsabilii militari de la Ankara au precizat că este vorba de incursiuni de mică amploare şi nu de o ofensivă majoră. Guvernul turc încearcă, deocamdată, să evite declanşarea unei operaţiuni militare în nordul Irakului, deşi a primit acordul Parlamentului în acest sens.

De asemenea, totul este pregătit pentru o intervenţie. 100 de mii de soldaţi, avioane şi elicoptere de luptă au fost trimise la graniţa cu Irakul. Ankara vrea să elimine gherilele kurde care s-au comasat în acea zonă şi care pun la cale atacuri împotriva Turciei.

Spiritele s-au încins după ce, zilele trecute, 12 militari au fost ucişi în confruntările cu rebelii. Alţi opt au fost luaţi ostatici. Un post de televiziune kurd a prezentat primele imagini cu prizonierii. Cei opt soldaţi sunt îmbrăcaţi în uniforme şi aşezaţi unul lângă altul, într-o zonă de munte.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close