Antena 3 CNN Externe Masacru la o școală din Belgrad: un elev de 14 ani a împușcat mortal mai mulți copii și un paznic | Făptașul a anunțat, el însuși, poliția după crime

Masacru la o școală din Belgrad: un elev de 14 ani a împușcat mortal mai mulți copii și un paznic | Făptașul a anunțat, el însuși, poliția după crime

Un atac armat soldat cu numeroși morți a avut loc în această dimineață la o şcoală din Belgrad.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   11:50

Un elev de clasa a șaptea a deschis focul asupra colegilor și profesorilor.

"Poliția a trimis imediat la fața locului toate patrulele disponibile și a arestat un minor suspect - un elev de clasa a șaptea care este bănuit că a tras mai multe focuri de armă cu pistolul tatălui asupra elevilor și a agenților de pază din școală", au anunțat autoritățile sârbe într-un comunicat.

Update 15:00 Elevul de 14 ani care a ucis nouă oameni la școala din Belgrad a sunat la poliție și a mărturisit ce a făcut

Suspectul în vârstă de 14 ani care a deschis focul la o școală din Belgrad, ucigând opt elevi și un agent de pază, anunțat el însuși, telefonic, autoritățile de fapta sa.

Informația a fost comunicată, miercuri după-amiază, de șeful poliției din Belgrad, Veselin Milic, într-o conferință de presă. 

Elevul de 14 a așteptat în curtea școlii sosirea forțelor de poliție, care l-au arestat, a precizat Milic.

Update 14:35 Doliu național în Serbia după masacrul de la școala din Belgrad

Autoritățile sârbe au decretat trei zile de doliu național după atacul soldat cu cel puțin nouă morți, comis de un elev de 14 ani la o școală din Belgrad.

Miercuri după-amiază, oficialii sârbi au susținut o conferință de presă în care au detaliat circumstanțele în care au fost uciși nouă oameni - opt elevi și un paznic - la școala "Vladislav Ribnikar".

Update 14:05 Paznicul Dragan, prima victimă a atacatorului de 14 ani de la școala din Belgrad

"Filmul crimelor, reconstituit după atac, arată că prima victimă atacatorului a fost paznicul Dragan V. Pe coridorul școlii, în drum spre sala de clasă unde avea loc ora de istorie, elevul înarmat a împuscat trei fete.

În clasă, el a tras asupra profesoarei, o femeie de 53 de ani, moment în care colegii au sărit să-l dezarmeze.

Aici, adolescentul de 14 ani a mai împușcat mortal încă cinci elevi", a relatat Corina Matlinschi, senior editor, Antena 3 CNN.

Asupra suspectului, care a fost arestat în curtea școlii, au fost găsite două arme și o sticlă incendiară.

Update 13:55 "Un elev liniștit și bun la învățătură", spune un părinte a cărui fiică a scăpat cu viață din masacru

Milan Milosevic, tatăl unei eleve de la școala din Belgrad unde a avut loc atacul de miercuri dimineață, a spus că fiica sa se afla în clasă atunci când au fost trase focurile de armă.

 "Ea a reușit să scape. (Băiatul) mai întâi a împușcat-o pe profesoară și pe urmă a început să tragă la întâmplare", a declarat Milosevic pentru un post local.

"L-am văzut pe agentul de pază zăcând sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe cămăși. Ele au spus că (atacatorul) era un băiat liniștit şi un elev bun, care venise recent în clasa lor", a mai spus el.

Update 13:21 Elevul de 14 ani care a împușcat mortal nouă oameni la școala din Belgrad consumase droguri, relatează presa sârbă

Informațiile transmise de presa din Belgrad după atacul soldat cu cel puțin nouă morți la o școală din capitala sârbă indică faptul că elevul de clasa a șaptea care a deschis focul ar fi consumat droguri înainte de tragedie.

Acest amănunt nu era confirmat încă oficial de autorități la ora acestei actualizări.

Potrivit jurnaliștilor sârbi, citați de Antena 3 CNN, acest elev de 14 ani ar fi luat muniție și un pistol - care ar aparține tatălui său - și a plecat la școală.

El purta o glugă neagră pe cap și afișa un calm aparent, iar la intrarea în unitatea de învățământ a fost întâmpinat de un agent de pază cu care s-ar fi certat.

În urma altercației, elevul a deschis focul.

Update 12:50 Autoritățile sârbe anunță un bilanț preliminar de nouă morți

Autoritățile sârbe au anunțat că atacul de la școala din Belgrad s-a soldat cu uciderea a opt elevi și a unui agent de pază. Alți șase elevi și o profesoară au fost răniți și au ajuns la spital.

Nu se cunoaște, deocamdată, motivația elevului care a deschis focul însă presa sârbă a citat informații neoficiale conform cărora suspectul - care a fost arestat - ar fi consumat droguri.

Știrea inițială

Atacul s-a produs la ora locală 8:40 (09:40 în România) la școala „Vladislav Ribnikar", situată în centrul Belgradului.

Presa locală menționează reacția părinților îngroziți, care au venit la școală pentru a afla informații despre copiii lor.

Jurnaliștii sârbi menționează, de asemenea, că paznicul și cel puțin alți opt elevi au murit.

Informații preliminare arată că la spital au ajuns patru victime: trei elevi și un cadru didactic.

Presa internațională notează că astfel de crime în masă cu arme de foc sunt extrem de rare în Serbia dar că, după conflictele din anii '90, au rămas multe arme în posesia civililor, situație care favorizează astfel de tragedii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close