Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Atac armat la o universitate din Rusia. Un student de 18 ani a omorât șase oameni

Atac armat la o universitate din Rusia. Un student de 18 ani a omorât șase oameni

Un student de 18 ani a deschis focul în incinta universității de stat din Perm și a omorât șase persoane.

Atac armat la o universitate din Rusia. Un student de 18 ani a omorât șase oameni
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2021   •   19:00

Tânărul plănuia de mult atacul armat. Și-a adunat bani pentru a achiziționa arma de vânătoare cu care a luat șase vieți și a rănit 28 de oameni.

Într-un manifest online criminalul a scris că nu este afiliat niciunei organizații extremiste, că a acționat de unul singur și că se simte plin de ură. 

21 septembrie a fost decretată zi de doliu la Perm.

Criza de la Universitatea din Perm a luat sfârșit după ce atacatorul înarmat a fost rănit și apoi capturat de poliție, precizează Russia Today, citând poliția și surse din universitate.

Un material video filmat de la una dintre ferestrele campusului pare să îl înfățișeze pe atacator în timp ce se deplasează pe o alee din fața clădirii.

Acesta este îmbrăcat în negru, poartă cască și are o armă cu țeavă lungă.

Pe fundal se aud două împușcături în cadență rapidă.

Alte imagini difuzate de mass-media rusă arată cum persoane panicate escaladează ferestrele unei clădiri din campus, încercând să scape cu fuga.

Universitatea de Stat din Perm, unde a avut loc incidentul, este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din regiunea Urali.

Pe contul său de pe platformele sociale, instituția i-a avertizat pe studenți să părăsească zona campusului sau să se încuie în camere.

×
Subiecte în articol: atac Rusia
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close