Antena 3 CNN Externe 129 de morţi şi 300 de răniţi în cel mai grav atentat comis vreodată la Paris. Doi români au murit

129 de morţi şi 300 de răniţi în cel mai grav atentat comis vreodată la Paris. Doi români au murit

129 de morţi şi 300 de răniţi în cel mai grav atentat comis vreodată la Paris. Doi români au murit
14 Noi 2015   •   20:40
UPDATE. Procurorul General al Franţei a anunţat, sâmbătă seară, că bilanţul s-a ridicat la 129 de morţi şi 352 de răniţi. 

UPDATE
. Conform celor mai recente informaţii oficiale, citate de BBC, peste 300 de oameni sunt internaţi acum în spitalele din Paris, pentru îngrijiri medicale, în urma atacurilor teroriste.

Astfel, 80 de oameni sunt în stare "de urgenţă", 177 sunt în stare de "relativă urgenţă", 53 de persoane au fost deja externate din spitale.

UPDATE. Doi români s-ar afla printre victimele atentatelor. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE. Guvernul Franţei se reuneşte de urgenţă în această dimineaţă.

-------------------------------------------------------------------

Franţa este în stare de şoc după cele mai grave atentate comise vreodată în Paris. Conform CNN, 128 de oameni au murit în atacurile teroriste care au vizat zona stadionului Stade de France, o sală de concerte din Paris, precum şi mai multe restaurante şi terase din centrul capitalei Franţei.

Martorii spun că teroriştii strigau Allah Akbar şi spuneau că vor să răzbune astfel luptătorii ISIS ucişi de raidurile aeriene ale Franţei în Siria. Schimburile de focuri şi exploziile s-au ţinut lanţ ore întregi.

Conform şefului poliţiei din Paris, opt terorişti au fost eliminaţi de forţele speciale, însă autorităţile de la Paris sunt precaute şi nu exclud ca unii dintre atacatori să fie încă în libertate. Preşedintele Francois Hollande a declarat stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a decis închiderea temporară a frontierelor.

Bilanțul încă provizoriu al atacurilor simultane comise vineri seară în Paris și în zona Stade de France se ridică la cel puțin 128 de morți și peste 200 de răniți, dintre care 80 în stare gravă.

Opt dintre atacatori au murit, şapte dintre aceştia în atacuri sinucigaşe.

Citeşte şi: Cum au reacţionat parizienii după atacurile teroriste.

Citeşte şi: Atacuri teroriste la Paris. Preşedintele Hollande a cerut închiderea frontierelor

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close