Antena 3 CNN Externe Atentat împotriva NATO, în Afganistan. Cel puţin trei morţi și treisprezece răniți

Atentat împotriva NATO, în Afganistan. Cel puţin trei morţi și treisprezece răniți

Atentat împotriva NATO, în Afganistan. Cel puţin trei morţi și treisprezece răniți
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Aug 2017   •   14:55

Atacul sinucigaş comis joi în Afganistan împotriva unui convoi al coaliţiei internaţionale conduse de NATO s-a soldat cu moartea unui soldat georgian şi a doi civili afgani şi cu rănirea a treisprezece persoane, a anunţat vineri NATO, informează AFP. 

Printre răniţi se află alţi trei soldaţi georgieni, doi soldaţi americani şi un interpret afgan, aflaţi 'în stare stabilă', precum şi şapte civili afgani, precizează într-un comunicat operaţiunea 'Resolute Support'. 

Atacul, care a avut loc în timpul serii în apropiere de baza militară Bagram din districtul Qarabagh, la 50 km nord de Kabul, a fost revendicat de talibani. 

La rândul său, şeful poliţiei criminale din Kabul, Mohamed Salim Almas, a anunţat pentru France Presse un bilanţ de trei civili afgani ucişi în acest atentat comis de "un kamikaze care mergea pe jos împotriva unui convoi al forţelor străine în jurul orei locale 20:00" (15:30 GMT). 

Generalul John Nicholson, care conduce operaţiunea NATO în Afganistan, i-a menţionat în comunicatul Resolute Support pe "cei 900 de soldaţi georgieni care îşi plâng camaradul". 

"Talibanii sunt duşmanii poporului afgan. Resolute Support este ferm hotărâtă să sprijine forţele de apărare afgane şi forţele de securitate în timp ce ele stabilizează" ţara, a adăugat el. 

NATO are peste 13.000 de militari desfăşuraţi în Afganistan, dintre care 8.400 de americani care aşteaptă anunţul întăririlor cerute de Nicholson. 

Miercuri, doi soldaţi americani au fost ucişi şi patru răniţi după ce talibanii au atacat un convoi în apropierea aeroportului din Kandahar (sud).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac sinucigas
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close