Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş dejucat în Israel

Atentat sinucigaş dejucat în Israel

Atentat sinucigaş dejucat în Israel
23 Sep 2007   •   19:19

Guvernul israelian a anunţat dejucarea unui atentat sinucigaş care urma să fie comis la Tel Aviv, chiar în ziua unei mari sărbători religioase. O grupare palestiniană reuşise să introducă pe teritoriul ţării o centură cu explozibil. A fost recuperată însă şi detonată controlat de genişti.

Centura cu explozibil a fost detonată într-o zonă izolată, în afara oraşului Tel Aviv. Dispozitivul a fost găsit de poliţiştii israelieni, într-un apartament. Urma să fie detonat de un palestinian, chiar de Yom Kippur, o importantă sărbătoare religioasă a calendarului evreiesc. Detaliile operaţiunii au fost dezvăluite la şedinţa guvernului israelian.

Poliţiştii au desfăşurat raidul pe baza informaţiilor furnizate de armată. Zilele trecute, în urma unei incursiuni la Nablus, în Cisiordania, militarii israelieni au capturat un şef local al mişcării Hamas. Acesta a dat în vileag reţeaua care a pus la cale atentatul cu centura explozivă,

Sărbătoarea de Yom Kippur a fost marcată în condiţii de maximă securitate. Accesul în teritoriile palestiniene a fost închis total, cu excepţia cazurilor umanitare.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close