Antena 3 CNN Externe Efectele atentatelor de la Paris. Marea Britanie va suplimenta efectivele serviciilor de securitate

Efectele atentatelor de la Paris. Marea Britanie va suplimenta efectivele serviciilor de securitate

Efectele atentatelor de la Paris. Marea Britanie va suplimenta efectivele serviciilor de securitate
Sursa foto: Foto: hackinginquiry.org
de S.T.    |    16 Noi 2015   •   10:07

Marea Britanie îşi va consolida serviciile de securitate recrutând 1.900 de ofiţeri de informaţii suplimentari, Guvernul lui David Cameron adaptându-se astfel la perspectiva unei lupte îndelungate împotriva terorismului, în urma doborârii unui avion rusesc în Egipt şi a atentatelor de la Paris.
   
Agenţiile de informaţii britanice au în prezent aproximativ 12.700 de angajaţi, repartizaţi între serviciul de securitate internă MI5, serviciul de informaţii externe MI6 şi serviciul de monitorizare a comunicaţiilor GCHQ, relatează agenţia Bloomberg în pagina electronică.
   
Premierul David Cameron va dubla de asemenea cheltuielile cu securitatea aviatică, angajând inclusiv personal pentru a evalua securitatea pe aeroporturile din străinătate.
   
Anunţul a fost făcut în timp ce Cameron participa la summitul G20 din Antalya, o reuniune care în mod tradiţional se concentrează pe probleme economice, dar care acum a fost umbrită de atacurile teroriste.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close