ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE! Un palestinian, care îşi căuta familia sub ruine, este împuşcat de lunetişti în Gaza (VIDEO)

de G.C.P    |    22 Iul 2014   •   12:41
ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE! Un palestinian, care îşi căuta familia sub ruine, este împuşcat de lunetişti în Gaza (VIDEO)

Bărbatul, îmbrăcat în tricou verde şi jeanşi albaştri, a fost împuşcat de un lunetist în timp ce traversa o zonă în ruine. După primul foc care l-a rănit, el a fost împuşcat încă de două ori în timp ce se afla întins la pământ, în agonie.

Atacul a avut loc în momentul în care mai mulţi voluntari şi salvatori încercau să găsească trupurile neînsufleţite prinse sub dărâmături, pe intervalul anunţat de încetare a focului, după cea mai violentă zi din operaţiunea militară asupra Fâşiei Gaza.

Potrivit organizaţiei International Solidarity Movement, militarii israelieni au împuşcat un om care încerca să-şi caute familia. El era însoţit de salvatori ai municipalităţii şi echipe internaţionale de observare în timp ce-şi căuta familia pe o stradă distrusă din cartierul Shujaiya.

"L-au împuşcat chiar sub ochii noştri. Prima oară l-au rănit, apoi au continuat să tragă în el. Eram neputincioşi! Nu am avut ce să facem decât să ne refugiem, riscam să avem aceeaşi soartă", spune un martor, membru al International Solidarity Movement.

Organizaţiile internaţionale de protecţie a Drepturilor Omului au criticat Israelul pentru numărul mare de civili ucişi în timpul operaţiunii din Gaza.
Conform Médecins Sans Frontières (MSF-Medici Fără Frontiere), cele mai multe victime sunt persoanele civile: "De la începutul operaţiunii Protective Edge în Fâşia Gaza, majoritate celor ucişi şi răniţi sunt civili. Chiar şi echipele medicale au fost atacate în mai multe rânduri"

MSF spune că au fost cazuri când armata israeliană a tras asupra paramedicilor şi a ambulanţelor.
ATENŢIE, imagini cu puternic impact emoţional!

 

x close