Antena 3 CNN Externe Au început expulzările. Primii români au sosit la Bucureşti (VIDEO)

Au început expulzările. Primii români au sosit la Bucureşti (VIDEO)

Au început expulzările. Primii români au sosit la Bucureşti <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Noi 2007   •   11:04

Primii patru români expulzaţi de autorităţile italiene, după intrarea în vigoare a ordonanţei referitoare la expulzarea imigranţii infractori de către prefecţi, din motive de siguranţă publică, au ajuns în România. Autorităţile din România însă nu au primit nici o informare oficială asupra faptelor pe care aceştia le-ar fi comis pe teritoriul Italiei, şi, implicit despre motivul expulzării lor. Conform presei italiene ei au fost reţinuţi pentru diverse infracţiuni, de la omor din culpă, la furt calificat şi violare de domiciliu. Românii au fost aduşi de autorităţile italiene cu o cursă din Milano, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în jurul orei 00.10. Imediat după aterizarea aeronavei, cei patru au fost preluaţi direct de la avion de către poliţiştii de frontieră români.

Ataşatul de Interne al Italiei la Bucureşti, Paolo Sartori, a declarat că expulzaţii au fost predaţi autorităţilor române, care i-au identificat şi amprentat. Oficialul italian nu a putut să precizeze dacă aceştia sunt liberi sau vor fi reţinuţi. Doar unul dintre cei patru a fost condamnat în 2006 pentru ucidere din culpă, dar nu în Italia, ci în Spania. Paolo Sartori nu a precizat motivele pentru care românii au fost expulzaţi abia acum, deşi comiseseră infracţiunile cu mai mult timp în urmă, spunând doar că aceasta este voinţa politică şi nu este mandatat să explice asemenea lucruri.

Prefectul Romei le dă asigurări imigranţilor care muncesc legal că nu vor avea de suferit. Românii sunt cea mai importantă comunitate de străini din Italia. 550 de mii muncesc acolo cu acte în regulă. Aceştia au trimis în ţară aproape 800 de milioane de euro, numai anul trecut. Este vorba doar de estimări oficiale, în realitate, suma fiind mult mai mare. Potrivit anuarului statistic publicat la Roma, străinii care lucrează în Italia, deci şi românii, au achitat taxe şi impozite de aproape două miliarde de euro şi au adus o contribuţie de 6 procente la Produsul Intern Brut al aceste ţări.

PRIMII PATRU ROMÂNI EXPULZAŢI DIN ITALIA AU AJUNS ÎN ROMÂNIA 

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close