Antena 3 CNN Externe Autorităţile italiene semnează din ce în ce mai multe acte de extrădare

Autorităţile italiene semnează din ce în ce mai multe acte de extrădare

Autorităţile italiene semnează din ce în ce mai multe acte de extrădare
03 Noi 2007   •   16:05

Prefectul de Genova a semnat sâmbătă 17 ordine de repatriere a tot atâtor români, ?din motive de siguranţă publică?. Ordinul de repatriere va fi pus imediat în aplicare, după aprobarea lui de către un judecător de pace, aşa cum prevede decretul-lege adoptat miercuri seară, în regim de urgenţă, de Guvernul de la Roma, pentru facilitarea expulzării cetăţenilor comunitari care reprezintă un pericol pentru siguranţa publică.

Şi la Torino, Milano sau Florenţa autorităţile locale au semnat ordine de repatriere. De altfel primii patru români expulzaţi de autorităţile italiene au ajuns pe aeroportul Henry Coandă vineri noapte. Autorităţile din România însă nu au primit nici o informare oficială asupra faptelor pe care aceştia le-ar fi comis pe teritoriul Italiei, şi, implicit despre motivul expulzării lor. Astfel că poliţiştii români i-au eliberat şi i-au trimis în localităţile de domiciliu.

De altfel doi români expulzaţi de autorităţile italiene vor sosi în ţară chiar sâmbătă seară, pe aeroportul Henry Coandă. Surse din rândul autorităţilor române în Italia au declarat, pentru Mediafax, că cei doi români care urmează să fie repatriaţi din Italia locuiau în oraşul Torino. Ei vor fi duşi de autorităţile italiene în Milano, unde vor fi îmbarcaţi la bordul unei aeronave a companiei Tarom, care va ateriza pe Aeroportul Internaţional ?Henri Coandă? din Bucureşti, în jurul orei 00.10.

Antena 3

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close