Antena 3 CNN Externe Autorităţile japoneze închid reactoare nucleare, de frica unui nou cutremur în regiune

Autorităţile japoneze închid reactoare nucleare, de frica unui nou cutremur în regiune

Autorităţile japoneze închid reactoare nucleare, de frica unui nou cutremur în regiune
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Mai 2011   •   17:56

Operatorul centralei nucleare Hamaoka din Japonia a anunţat luni că va închide temporar trei dintre reactoare, la solicitarea Guvernului nipon, până când vor fi construite noi protecţii împotriva valurilor tsunami, conform Green Report.

Reprezentanţii Chubu Electric Power Co. au luat această decizie după o întâlnire cu prim-ministrul japonez Naoto Kan, care a solicitat închiderea temporară a centralei Hamaoka, fiind îngrijorat de posibilitatea producerii unui nou cutremur în regiune, cu magnitudinea de peste 8.0, în următorii 30 de ani.

Guvernul nipon a acţionat în acest fel în urma evaluării vulnerabilităţii la cutremur şi tsunami a celor 54 de reactoare din Japonia, după ce dezastrele din 11 martie au afectat grav centrala nucleară Fukushima din nord-estul ţării.

Scurgere radioactivă la centrala Tsuruga

Operatorul centralei nucleare Tsuruga din centrul Japoniei, a anunţat azi că au avut loc scurgeri foarte mici de radiaţii.

Japan Atomic Power Co a precizat că scurgerile de radiaţii survin la o săptămână după ce operatorul a descoperit niveluri ridicate de substanţe radioactive în apa folosită la răcirea reactoarelor.

Citiţi mai multe pe Green Report.


×
Subiecte în articol: autorităţi japonia Fukushima
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close