Antena 3 CNN Externe Axa antiamericană Iran-Venezuela se consolidează

Axa antiamericană Iran-Venezuela se consolidează

Axa antiamericană Iran-Venezuela se consolidează
28 Sep 2007   •   10:18

După ce a părăsit New York-ul şi Adunarea Generală a ONU preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, s-a întâlnit la Caracas cu Hugo Chavez. Este cea de-a treia vizită a liderului de la Teheran în Venezuela. Liderul de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad a fost primit la Palatul prezidenţial din Caracas cu onoruri militare. În discursul său, liderul antiamerican Hugo Chavez a vorbit despre Ahmadinejad la superlativ şi a lansat noi acuzaţii la adresa preşedintelui american George W. Bush.

?Un imperialist a încercat să vă dispreţuiască numindu-vă tiran mic şi crud. I-aţi răspuns cu atitudinea revoluţionarilor, cu forţa morală a poporului iranian şi mai mult decât atât, cu forţa morală a poporului lumii?, a spus Hugo Chavez.

Şi tonul preşedintelui iranian a fost la fel de vehemet. El a vorbit despre prietenia şi forţa celor două state. ?Poporul iranian şi venezuelean vor sta împreună tot timpul pe scena internaţională. Imperialismul nu are altă opţiune, trebuie să respecte voinţa poporului?, a declarat preşedintele Iranului.

Cei doi preşedinţi, ambii antiamericani, sunt foarte apropiaţi. Iar relaţiile dintre Iran şi Venezuela, două puteri petroliere, sunt tot mai strânse în ultima perioadă. Mahmoud Ahmadinejad a fost de trei ori la Caracas în cei doi ani de când a preluat preşedinţia iraniană.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close