Antena 3 CNN Externe Barack Obama la Jay Leno Show. Prima mare gafă în public a preşedintelui american (VIDEO)

Barack Obama la Jay Leno Show. Prima mare gafă în public a preşedintelui american (VIDEO)

Barack Obama la Jay Leno Show. Prima mare gafă în public a preşedintelui american (VIDEO)
Sursa foto: Barack Obama Jay Leno
21 Mar 2009   •   11:35

Ceea ce se dorea o glumă nevinovată, la emisiunea lui Jay Leno, a devenit prima mare gafă în public a lui Barack Obama, de la preluarea mandatului prezidenţial. Obama a fost nevoit să prezinte scuze faţă de persoanele cu dizabilităţi, care s-ar fi putut considera jignite de o replică neinspirată a sa.

Iată cum a decurs dialogul dintre preşedintele american şi Jay Leno:
Jay Leno: Vor face un teren de baschet la Casa Albă? Îmi închipui că pista de bowling a fost închisă sau arsă
Barack Obama: Nu, nu, m-am antrenat la bowling. Am făcut 129 de puncte.
Jay Leno: Păi e foarte bine. Da, e foarte bine, domnule preşedinte.
Barack Obama: Este... a fost la nivelul Jocurilor Paralimpice, sau ceva de genul ăsta.
Jay Leno: Nu, e foarte bine.

Barack Obama nu dorea să ironizeze decât propriile sale performanţe - mediocre - pe pista de bowling. Dar gluma s-a întors împotriva sa: remarca putea fi interpretată ca o ofensă la adresa milioanelor de sportivi cu dizabilităţi. Biroul de Presă al Casei Albe a început imediat să limiteze pagubele: chiar înaintea difuzării emisiunii, un purtător de cuvânt a subliniat că preşedintele nu avea în niciun fel intenţia să dispreţuiască Jocurile Paralimpice.

Preşedintele Comitetului Jocurilor Paralimpice, Tim Shriver, a spus că Barack Obama i-a telefonat chiar înainte de difuzarea emisiunii şi şi-a cerut scuze pentru gafă. ?A afirmat că nu a avut intenţia să umilească această categorie de persoane, cu siguranţă nu a dorit să jignească sau să provoace cuiva mai multă durere, sau, aş spune, mai multe suferinţe?, a explicat acesta.

Preşedintele a adăugat că doreşte să invite la Casa Albă câţiva sportivi cu dizabilităţi - eventual chiar jucători de bowling care să-l ajute să-şi îmbunătăţească performanţele. Presa relevă că Obama pare, totuşi, să se fi antrenat serios deoarece în timpul campaniei, când şi-a încercat puterile pe o pistă de bowling, n-a înscris decât 37 de puncte.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama Jay Leno
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close