Antena 3 CNN Externe Baschetbalistul LeBron James a fost testat pozitiv la COVID

Baschetbalistul LeBron James a fost testat pozitiv la COVID

Baschetbalistul LeBron James, unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii, a fost testat pozitiv la COVID-19.

Baschetbalistul LeBron James a fost testat pozitiv la COVID
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Dec 2021   •   09:45

James, vaccinat „pentru binele echipei” (cum a anunţat el însuşi la începutul sezonului), va trebui să stea în afara terenului cel puţin 10 zile, conform protocolului, cu excepţia cazului în care va putea produce două teste negative la 24 de ore distanţă.

LeBron se afla în Sacramento cu echipa, iar ştirile despre testul său pozitiv au sosit marţi dimineaţa. Lakers l-a pus imediat în izolare, organizându-i o călătorie „în siguranţă” de întoarcere la Los Angeles. „Este o pierdere uriaşă pentru noi”, a spus antrenorul Lakers, Frank Vogel, înainte de meciul din Sacramento.

NBA, campionatul nord-american de baschet, a ridicat nivelul de atenţie asupra Covid în zilele imediat premergătoare şi următoare sărbătorii de Ziua Recunoştinţei (25 noiembrie), perioada tradiţională a anului în Statele Unite în care familiile se reunesc.

Cu această ocazie, liga, de comun acord cu asociaţia jucătorilor, a pus la dispoziţie teste zilnice (între 24 noiembrie şi 1 decembrie) şi jucătorilor vaccinaţi cu doze duble precum James. Recent, liga şi asociaţia de jucători au început campania de conştientizare a jucătorilor pentru a treia doză de vaccin. În prezent, 96% dintre jucătorii NBA sunt vaccinaţi, informează Mediafax.

Lakers, care a câştigat 11 meciuri şi a pierdut 11 partide până acum, îl pierd astfel pe omul său de oţel pentru a patra oară în acest sezon. Din pricina unor accidentări, a apucat să joace până acum doar jumătate din cele 22 de jocuri ale sezonului regular.

×
Subiecte în articol: LeBron James COVID-19 baschetbalist Lakers
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close